• Un reprezentant al orașului japonez Abu i-a virat, dintr-o eroare, unui locuitor în vârstă de 24 de ani, suma de 360.000 de dolari.
  • Fără să stea pe gânduri, bărbatul a jucat toți banii, și i-a pierdut, la cazinourile online. Acum, orașul îl va da în judecată, în timp ce „pierzătorul” banilor a fost arestat.
  • Locuitorii micuțului oraș japonez Abu așteptau cu nerăbdare să primească o plată de 775 de dolari, ca parte a unui program de susținere a economiei în vreme de pandemie.

Un reprezentant al orașului japonez Abu i-a virat, dintr-o eroare, unui locuitor în vârstă de 24 de ani, suma de 360.000 de dolari. Bărbatul i-a pariat pe toți, într-o noapte, la cazinouri online, veste extrem de proastă pentru locuitorii orășelului.

Oamenii din Abu așteptau un ajutor de 775 de dolari, însă un oficial municipal a virat, dintr-o eroare, întregul buget de ajutor anti Covid, de aproape 360.000 de dolari, unui singur beneficiar de pe lista gospodăriilor cu venituri mici eligibile să primească banii.

Deși a promis că va returna plata accidentală, bărbatul a jucat-o la pariuri. Individul, Sho Taguchi, în vârstă de 24 de ani, a declarat poliției că a pierdut banii în cazinourile online, potrivit New York Times.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Japonia nu este singura țară în care banii de ajutor pentru coronavirus au fost deturnați. Fenomenul de fraudă a fost atât de răspândit în Statele Unite, astfel că Departamentul de Justiție a numit recent un procuror care să monitorizeze situația. Există oameni care și-au cumpărat inclusiv un Lamborghini cu acești bani, destinați ajutorului persoanelor nevoiașe.

Cu toate acestea, localitatea Abu, cu o populație de doar 2.952 de locuitori, a fost șocată de eveniment.

A pariat banii orașului

Am fost surprins să aud vestea și, de asemenea, uimit de modul în care a cheltuit banii”, a spus Yuriko Suekawa, 72 de ani, care locuiește în Abu de când s-a născut. „Este cu adevărat incredibil”, a concluzionat bărbatul.

Povestea a început în 8 aprilie, când un oficial din Abu i-a cerut din greșeală unei bănci locale să-i transfere lui Taguchi 46,3 milioane de yeni, sau aproximativ 358.000 de dolari. Numele lui Taguchi era în fruntea listei de 463 de gospodării, fiecare eligibilă pentru 100.000 de yeni, ca parte a unui pachet național de ajutorare.

După ce oficialii orășelului și-au dat seama de eroare, l-au vizitat imediat pe Taguchi și i-au cerut banii înapoi, a declarat primarul orașului, Norihiko Hanada.

Bărbatul a fost de acord să se deplaseze împreună cu oficialii la banca din localitate într-o mașină guvernamentală, dar a refuzat să intre în clădire și, mai târziu, a spus că plănuiește să consulte un avocat, potrivit postului public NHK. După această discuție, avocatul său a transmis a doua zi că banii vor fi returnați.

Cu toate acestea, în cele din urmă nu a făcut acest lucru”, a explicat primarul localității. Faptul era deja consumat, pariorul pierduse toți banii și acum era dispus să își ispășească pedeapsa.

Procuratura dă vina pe Primărie

Masaki Kamei, un procuror din orașul Osaka, dă vina pe conducerea orașului pentru situația creată. „Abordarea Primăriei nu a fost suficient de strictă și a permis să se ajungă aici”, a explicat Kamei.

Abu se află la aproximativ 100 de mile nord de cel mai apropiat oraș important, Fukuoka, într-o zonă a prefecturii Yamaguchi, unde agricultura, pescuitul și silvicultură conduc economia.

Primarul orașului a menționat că persoanele păgubite și-au primit ulterior toți banii, urmând ca suma să fie recuperată, dacă se va putea, de la pariorul înrăit.

Oricine face o greșeală, așa că nu-l învinovățesc pe acest om pentru asta, dar aș vrea să-și recunoască infracțiunea și să ne dea banii înapoi”, a declarat și Suekawa, o locuitoare din Abu.

Primăria l-a acționat în judecată pe „infractor”, în speranța că banii vor fi recuperați, însă e puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.