• Primarul Sectorului 1 este în conflict cu operatorul de salubritate Romprest
  • Clotilde Armand nu vrea să plătească sumele cerute de Romprest
  • Clotilde Armand spune că sumele sunt prea mari, tarifele sunt supraevaluate
  • Romprest a cerut executarea silită a Primăriei Sectorului 1
  • Clotilde Armand: Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite

Războiul gunoaielor din Sectorul 1 nu mai ia sfârșit. Clotilde Armand a pierdut teren în disputa cu Romprest. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a respins cererea primarului de a institui stare de alertă în cel mai bogat sector al Capitalei.

Clotilde Armand trebuie să mai dea niște bani operatorului de salubritate. E singura soluție găsită. Primăria Sectorului 1 va achita, parțial sau total, datoriile firmei de salubritate Romprest către sortatori pentru a putea fi procesat gunoiul . Romprest a punctat în instanță – a dat în judecată Primăria Sectorului 1 și a cerut executarea silită. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea.

Pe seară, Clotilde Armand a mai lansat o acuzație – „Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. nu există! Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere” – a scris primarul pe Facebook. Și a anunțat că va contesta executarea silită.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„În acest moment, autoritățile de mediu nu consideră că situația e atât de gravă la adresa locuitorilor încât să se poată institui stare de urgență sau măsuri speciale”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Operatorul de salubritate nu îi plătește pe sortatori, noi am propus o soluție de cesiune de creanțe, Romprest a refuzat. Primăria, cu domnul prefect am găsit o soluție în care nu avem nevoie de romprest și vom debloca situația”, a explicat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Între timp, consilierul județean PSD care a jignit-o pe Clotilde Armand a aflat că va fi dat afară din partid și riscă o amendă de până la 8.000 de lei. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după mesajul pe care l-a postat Ioan Micu pe Facebook. A scris că, dacă se întâmpla în Franța ceea ce se întâmplă în Sectorul 1 al Capitalei, primarul Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”.

A doua zi s-a scuzat – „Regret, eram într-o dispoziție… băusem două, trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”.

„Regret, eu sunt mai sarcastic, îmi pare rău pentru situația creată. Am fost sunat de conducerea partidului, de cei de la Vrancea, m-au mustrat. Regret, eram într-o dispoziție. Băusem două, trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”, a spus Ioan Micu, consilier județean PSD Vrancea.