• Primăriile de sectoarele Bucureștiului vor să crească suprafaţa spaţiilor verzi în 2023.
  • Celebrele panseluțe au fost înlocuite cu platanii, gazonul rulou și irigațiile.
  • Administraţia Sector 1 administrează 1.723.907 mp de spaţii verzi.

Începe marea înverzire a Bucureștiului…în 2023! Primăriile de sector vin cu promisiuni – să crească suprafaţa spaţiilor verzi.

Primarii vor să reabiliteze parcurile și să găsească terenuri care pot fi transformate în piațete urbane. Să le luăm pe rând. Primăria Sectorului 1 spune că va continua programul de amenajare şi reamenajare a spaţiilor verzi de care se ocupă – precum marile parcuri Herăstrău şi Cişmigiu, care teoretic sunt în grija Municipalităţii.

Pe termen mediu şi lung, Primăria Sectorului 2 are de gând să crească numărul copacilor plantaţi de la 3.000 anul trecut, la 5.000 anul ăsta. Un alt proiect – să termine ecologizarea salbei de lacuri și să facă locuri de joacă şi relaxare noi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Primăria Sectorului 3, numit și „cel mai verde sector al Bucureștiului” va planta peste 10.000 de copaci anual şi vrea să continue să împădurească zona. Sectorul 4, amenajează noul parc Tudor Arghezi, cu o suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi, dintre care o zonă de 10.000 de metri pătraţi va fi doar – spaţiu verde.

Primăria Sectorului 5 lucrează deja la un program de reamenajare și lucrează la plantarea arborilor tineri și amenajarea grădinilor publice în viitorul apropiat. Și primăria sectorului 6 e cu ochii pe terenuri care pot fi transformate în piațete urbane. Majoritatea sunt în stare de degradare sau spații reziduale.

Nicușor Dan a propus un buget de 140 de milioane de lei, dintre care 45 de milioane ar merge doar pentru investiții. Cei mai mulți bani – în jur de 15 milioane de lei vor merge pentru modernizarea locurilor de joacă din parcuri.

La Cluj, parcurile sunt „beton”…la propriu! Clujenii s-au revoltat de lucrările de la Parcul Ștefan cel Mare, cu care se laudă primarul Boc. Pavajul din fața teatrului are tema 50 shades of gray” spune unul dintre comentarii, „Dacă nu au reusit sa-l desființeze, l-au placat cu piatră… Mai avem o șansă cu altă administrație” e un alt comentariu la postarea de pe internet.