• Ivan Federov, primarul din Melitopol, răpit pe 11 martie de către ruși, a fost eliberat.
  • Acesta și Zelenski au vorbit la telefon.
  • Primarul dorește să revină la ordinele lui Zelenski, pentru a ajuta la combaterea războiului.

Ivan Federov, primarul din Melitopol, răpit pe 11 martie de către ruși, a fost eliberat, au anunțat autoritățile ucrainene. Într-un videoclip postat pe Telegram, președintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbește la telefon și spune că se bucură „să audă vocea unui om viu”.

Zelenski: „Bună seara! Ce mai faceți?”.

Ivan Federov: „Acum sunt mult mai bine”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Zelenski: „Mă bucur foarte mult să te aud. Aud vocea unei persoane vii”.

Ivan Federov: „Vă mulțumesc mult că nu m-ați lăsat baltă!”.

Zelenski: „Ce vorbești? Nu-i lăsăm pe ai noștri de izbeliște”.

Ivan Federov: „Am nevoie de o zi, două, ca să mă refac. După aceea, voi fi la ordinele dumneavoastră, pentru ca ziua victoriei noastre să vină mult mai devreme, iar steagul ucrainean să se ridice din nou la Melitopol”.

Primarul a făcut primele declarații după ce a fost eliberat

Dragi locuitori ai orașului Melitopol, acesta este primul meu videoclip după șase zile de la reținere, captivitate și eliberare. În primul rând, vreau să-i mulțumesc fiecărui locuitor din Melitopol care și-a apărat poziția fără să-i fie teamă de arest, de represalii, de interogatorii!

Ați fost la mitinguri, ați fost la demonstrații și ați declarat, astfel, că suntem un popor liber, suntem ucraineni. Suntem din Melitopol. Așa este obiceiul la noi, să ne apărăm drepturile cu voce tare. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru sprijin! În fiecare zi, aflându-mă într-un vid informațional, fiind izolat, simțeam că luptați pentru mine. Vreau să le mulțumesc tuturor prietenilor orașului Melitopol care au apărat interesele locuitorilor noștri, interesele mele pe arena internațională și pe cea pan-ucraineană! Și au făcut tot posibilul și, uneori, chiar imposibilul, astfel încât eliberarea mea să fie cât mai grabnică.

Vreau să-i mulțumesc președintelui Ucrainei, Volodimir Aleksandrovich Zelenski, pentru ajutor, pentru sprijin, pentru că a făcut eliberarea atât de rapidă! Puțin mai târziu, voi reveni cu toate detaliile și vă voi vorbi despre planuri. Și sunt cât se poate de sigur că, împreună cu echipa noastră, în viitorul foarte apropiat, vom ridica steagul ucrainean în piața centrală din Melitopol. Iar cei care l-au dat jos, cu siguranță, nu vor mai locui în frumosul nostru oraș. Glorie Ucrainei!”, a spus Ivan Federov.

Kiril Timoshenko a fost printre persoanele care au anunțat eliberarea lui Ivan, primarul din Melitopol

Prieteni! Vești bune de la Zaporojie! Tocmai s-a finalizat cu succes operațiunea specială de eliberare a lui Ivan Fedorov, primarul din Melitopol. Vanya este în siguranță. Tocmai a discutat cu președintele și cu șeful biroului acestuia. Aș vrea să spun un lucru: nu renunțăm niciodată la ai noștri. Și, foarte curând, Ivan va reveni la îndeplinirea atribuțiilor de primar al Melitopolului ucrainean. Glorie Ucrainei!”, a spus Kiril Timoshenko.

Mai mult decât atât, și primarul din Skadovsk a fost eliberat. Acesta a apărut în direct și a dat vestea oamenilor, cerându-le să nu se panicheze.

Dragi locuitori din Skadovsk. Vreau să vă spun că au avut o discuție cu noi. Am fost deja eliberat. Eu sunt bine. De asemenea, au promis că-i vor elibera și pe ceilalți oameni cu care au loc discuții. Așa că vă rog să vă liniștiți! În acest moment, nu există nicio amenințare la adresa noastră. Rămâneți acasă, faceți ce aveți de făcut! Vă mulțumesc tuturor pentru atenție! Pe măsură ce vor apărea informații noi, vi le voi comunica”, a declarat acesta.