• Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, a spus că polițiștii locali sunt plătiți foarte mult doar pentru a păzi „niște bolovani”.
  • Consilierul municipal a reacționat la replica lui Romanescu spunând că „mulți oameni și-ar dori acest <<bolovan>> în orașul lor”.
  • Romanescu și-a argumentat afirmația: Ar putea păzi obiectivul cu o firmă privată, iar în acest fel ar face o economie de „30% la buget”.

Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus despre polițiștii locali din oraș că primesc 3.600 de lei net pentru a păzit „niște bolovani”, relatează Pandurul.

Marcel Romanescu se referă la polițiștii locali care au în pază operele lui Constantin Brâncuși din Parcul Central Târgu Jiu.

„Una e să stai 24 de ore lângă un bolovan, alta este să relaționezi în fiecare zi cu cetățenii din oraș”, a spus Romanescu la un post de radio.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Afirmația lui a stârnit controverse, iar Luis Popa, consilierul municipal, a reacționat la spusele lui Romanescu: „Pentru actuala administrație publică locală, operel lui Brâncuși din Parcul Central sunt doar un <<bolovan>>. În urma acestei afirmații, m-am interesat să văd ce <<bolovan>> păzesc cei de la Poliția Locală 24 din 24 de ore. Păcat, mulți și-ar dori acest <<bolovan>> prin orașele lor”.

Marcel Romanescu și-a argumentat afirmația, spunând că polițiștii locali primesc prea mulți bani pentru ceea ce fac, iar paza Parcului ar putea fi asigurată cu ajutorul unei companii private.

„Dacă activitatea este de mai bună calitate și cu costuri mai mici decât activitatea prestată cu direcția mea, nu mă oprește nimeni la un moment dat să fac paza acestor obiective cu o companie privată. Mi-am făcut un calcul și fac o economie de 30% la buget”, a argumentat Romanescu.