• Primarul Kievului a lansat un avertisment dur că orice armă nucleară folosită în Ucraina ar afecta pe toată lumea de pe planeta noastră”.
  • Avertismentul lui Klitschko a venit cu doar câteva ore înainte ca serviciile secrete ucrainene să avertizeze că Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie în „alertă maximă”.
  • Vitali a declarat pentru CTV că avioanele de luptă pe care Ucraina le solicită acum ar fi foarte eficiente” împotriva rachetelor balistice pe care Rusia le are în prezent.

Primarul Kievului a lansat un avertisment dur că orice armă nucleară folosită în Ucraina ar afecta pe toată lumea de pe planeta noastră”. Fostul campion de box la categoria grea, Vitali Klitschko a declarat într-un interviu acordat postului canadian de televiziune CTV că este o greșeală uriașă” să credem că invazia Rusiei în Ucraina nu a afectat oamenii din afara țării.

Vă rog să nu uitați, vorbim despre arme nucleare”, a declarat fostul campion mondial de box în interviul difuzat ieri (duminică, 19 februarie). O explozie ar putea atinge pe toată lumea de pe planeta noastră și de aceea trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest război”.

Avertismentul teribil al lui Klitschko a venit cu doar câteva ore înainte ca serviciile secrete ucrainene să avertizeze că Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie în alertă maximă”. Toate cele trei elemente ale triadei nucleare a Rusiei, submarinele, rachetele și avioanele de război, au fost plasate la cel mai înalt nivel de pregătire de luptă”, a declarat direcția de informații ucraineană într-o postare publică pe Telegram.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Vitali a declarat pentru CTV că avioanele de luptă pe care Ucraina le solicită acum ar fi foarte eficiente” împotriva rachetelor balistice pe care Rusia le are în prezent.

Avem nevoie de ajutor”, a spus el, adăugând că volumul de sprijin pe care îl va primi Ucraina va determina cât de repede va putea pune capăt invaziei Rusiei. Vorbim despre arme defensive astfel încât să ne putem apăra patria”, a spus el.

Ucraina a fost întotdeauna o țară pașnică, suntem oameni pașnici, dar în acest moment nu avem de ales, trebuie să luptăm și să ne apărăm familiile”, a adăugat el.

Până acum, țările occidentale au fost reticente în ceea ce privește trimiterea de avioane de luptă extrem de costisitoare în Ucraina, multe guverne fiind îngrijorate că acest lucru ar putea escalada prea repede situația actuală. Premierul britanic Rishi Sunak a declarat sâmbătă (18 februarie), în cadrul Conferinței de securitate de la Munchen, că este dispus să sprijine orice țară care trimite avioane de luptă în Ucraina.

În ciuda acestui mesaj de susținere, el a refuzat să se angajeze ca Marea Britanie să trimită avioane de luptă pentru a sprijini Ucraina, citând timpul îndelungat necesar pentru instruirea piloților și echipajele de sprijin substanțiale necesare pentru a le utiliza în mod eficient.