• Bărbați înarmați au deschis focul asupra primăriei în care au fost uciși primarul din San Miguel Totolapan, în sud-vestul Mexicului, și alte 18 persoane.
  • Gruparea armată a lansat un atac la o primărie din San Miguel Totolapan, în statul Guerrero.
  • Masacrul a provocat, de asemenea, moartea unor ofițeri de poliție și a unor angajați ai consiliului.

Bărbații înarmați au lansat un atac asupra orașului San Miguel Totolapan din sud-vestul Mexicului, omorând 18 persoane și rănind alte trei. Primarul mexican Conrado Mendoza se numără printre cei uciși după ce bărbați înarmați au deschis focul asupra primăriei și a unei locuințe din apropiere, potrivit BNO news.

Printre cei uciși se numără primarul Conrado Mendoza, tatăl său și fostul primar Juan Mendoza și alți oficiali ai orașului. Banda criminală Los Tequileros” a revendicat responsabilitatea atacului într-o înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare, dar oficialii locali nu au confirmat încă acest lucru.

Masacrul a provocat, de asemenea, moartea unor ofițeri de poliție și a unor angajați ai consiliului, a precizat BBC într-un raport. Imaginile cu cadavrele însângerate care zac pe jos în fața clădirii fac, de asemenea, înconjurul rețelelor de socializare. Gruparea armată a lansat un atac la o primărie din San Miguel Totolapan, în statul Guerrero, iar pereții exteriori ai clădirii au fost ciuruiți de zeci de găuri de gloanțe.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În urma atacului, se pare că o autostradă a fost blocată de vehicule pentru a împiedica forțele de securitate să intre în oraș. Partidul primarului Conrado Mendoza Almeda, PRD, a confirmat decesul. Partidul a condamnat asasinarea lașă” a acestuia și a cerut să se facă dreptate.

În ultimele săptămâni au crescut atacurile în Mexic, acesta fiind al treilea din șirul de masacre. La începutul lunii septembrie, zece persoane au fost ucise atunci când un grup de bărbați înarmați a deschis focul într-un bar din statul Guanajuato din centrul Mexicului. La câteva zile după acest atac, un alt atac a fost raportat în nordul Mexicului, în care a fost ucis și un șef de poliție.

O persoană a fost ucisă și alte șase au fost rănite în urma unei confruntări între un grup înarmat, soldați și gărzi de corp într-o zonă comercială din Zapopan.