• Primarul Veneției a oferit o cină oricărei persoane care ar putea să-i localizeze pe cei care își bat joc de oraș.
  • Acuzându-i pe surferi că își bat joc de oraș, primarul Luigi Brugnaro a lansat efectiv o vânătoare a celor doi.
  • Autoritățile orașului au făcut presiuni pentru ca turiștii să fie amendați pentru prejudicii de imagine.

Doi turiști filmați în timp ce făceau surf pe canalele din Veneția au primit o amendă semnificativă, după ce primarul orașului i-a catalogat drept idioți. Imaginile cu cei doi alunecând de-a lungul căilor navigabile emblematice pe plăci de surf cu folie motorizată au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, stârnind furia locuitorilor.

Acuzându-i pe surferi că își bat joc de oraș, primarul Luigi Brugnaro a lansat efectiv o vânătoare a celor doi, oferind o cină oricui ar putea ajuta la localizarea lor. Îi rog pe toți să ne ajute să îi identificăm pentru a-i pedepsi, chiar dacă armele noastre sunt cu adevărat contondente, a declarat Brugnaro, adăugând că biroul său are nevoie urgentă de mai multe puteri pentru a susține siguranța publică.

Câteva ore mai târziu, el a anunțat că surferii au fost identificați, iar plăcile lor, care ar fi valorat aproximativ 25.000 de euro, au fost confiscate. Poliția i-a identificat ca fiind doi australieni aflați în vacanță în oraș, a relatat joi dimineață ziarul local La Nuova Venezia. Fiecare dintre ei a fost amendat cu 1.500 de euro.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

De asemenea, se pare că autoritățile orașului au făcut presiuni pentru ca turiștii să fie amendați pentru prejudicii de imagine, în timp ce ziarul Corriere del Veneto relatează că aceștia ar putea fi sancționați penal pentru că au pus în pericol siguranța pe Marele Canal.

Mai multe clipuri și imagini cu surferii au fost distribuite miercuri de un grup de rezidenți care promovează turismul responsabil în oraș, numit Veneția nu este Disneyland, care a cerut: Cum este posibil să ne gândim la anumite lucruri?.