- Primele cazuri de „ciupercă neagră” au fost găsite la pacienți din afara Indiei
- Oficialii din domeniul sănătății ar fi înregistrat un caz de mucormicoză în Chile și un altul în Uruguay
- Există temeri că infecția cu „ciuperca neagră” se răspândește rapid
- Peste 8.800 de pacienți din India au contractat infecția
Primele cazuri de „ciupercă neagră”, identificată pentru prima dată în India, au fost găsite la pacienți din afara țării. Oficialii din domeniul sănătății ar fi înregistrat un caz de mucormicoză în Chile și un altul în Uruguay, provocând temeri că infecția cu „ciuperca neagră” se răspândește rapid, notează Mirror.
Advertisment
„Cazurile de infecții fungice au fost detectate de la începutul pandemiei, dar frecvența a crescut și au crescut cazurile grave”, avertizează medicii.
Potrivit The Times , pacientul care a contractat ciuperca în Uruguay este un bărbat de 50 de ani care s-a vindecat de Covid-19 săptămâna trecută.
Recomandări
O creștere a cazurilor de mucormicoză, cunoscută și sub numele de „ciupercă neagră”, a condus la decizia autorităților de a declara epidemie în cel mai mare stat din India, Rajasthan.
Medicii sunt îngrijorați de răspândirea infecției în timp ce sistemul de sănătate se află sub presiune din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus și de decese.
Peste 8.800 de pacienți din India au contractat infecția.
Premierul Narendra Modi a scris pe Twitter: „În această bătălie a noastră, a apărut și o nouă provocare a ciupercilor negre în aceste zile”.
Principalul medicament utilizat pentru combaterea afecțiunii este amfotericina B și în acest moment există o penurie în India, unde medicii, care întâlnesc în mod normal trei sau patru cazuri pe an, acum tratează cinci până la șase pe zi.
Cum se manifestă mucormicoza, infectarea cu „ciuperca neagră”
Mucormicoza sau „ciuperca neagră” este o infecție foarte rară și este cauzată de expunerea la un anumit tip de mucegai care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe sau legume în descompunere. Aceasta poate fi declanșată și de tratamentul împotriva COVID-19.
După ce au fost înregistrate cazuri de infecție și în alte țări, specialiștii se tem că „ciuoerca neagră” ar putea deveni mai răspândită.
Mucormicoza este o infecție rară, cu o rată de mortalitate de 54%, potrivit datelor de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. În plus, pentru salvarea pacientului, în unele cazur, este obligatorie extirparea ochiului infectat.
Printre simptomele care apar în cazul infecţiei se numără: nas înfundat şi sângerări, durere şi umflare a ochiului, pleoape căzute şi vedere înceţoşată sau chiar pierdere a vederii. De asemenea, pe piele pot apărea pete de culoare neagră.
Poate pune viața în pericol, în special pentru persoanele diabetice sau grav imuno-compromise, inclusiv pacienții cu cancer și persoanele cu HIV sau SIDA.
Partenerii noștri