• Gavin Williamson: Suntem o țară mai bună decât altele!
  • Marea Britanie este prima țară care aprobă vaccinul Pfizer.
  • UE și Fauci îi critică pe britanici pentru rapiditatea cu care au aprobat vaccinul.
  • Primele doze ale vaccinului Pfizer au ajuns deja în Marea Britanie.

Primele doze ale vaccinului Pfizer au ajuns deja în Marea Britanie. Serul este produs în Belgia, a fost dus la un centru de distribuție, iar de acolo, va ajunge la spitale.

Știm deja că Regatul Unit începe vaccinarea săptămâna viitoare. Unul dintre miniștrii lui Boris Johnson a spus de ce britanicii au reușit să fie primii în această cursă pentru viață, pentru că sunt mai buni ca alții.

„Avem cea mai bună instituție de reglementare a medicamentelor, mai bună decât a francezilor, mai bună ca a belgienilor, mai bună ca a americanilor. Asta nu mă surprinde deoarece suntem o țară mai bună decât toate acestea”, a declarat Gavin Williamson, ministrul britanic al Educației.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

UE: „Nu suntem la fotbal”

Uniunea Europeană s-a simțit atacată. „Nu suntem la fotbal. Vorbim de viețile oamenilor. Și cum știți, avem în Uniunea Europeană un sistem foarte dezvoltat, care încă de aplică Regatului Unit, apropo”, a reacționat Eric Mamer, purtător de cuvânt al CE.

Și doctorul Fauci s-a luat de britanici. Apoi a spus că americanii vor aproba vaccinul Pfizer pe 11 decembrie, și cel de la Moderna pe 18 decembrie, cel târziu.

„FDA din Statele Unite, cred că toată lumea realizează asta, este etalonul în privința reglementării MUSCA (britanicii, n.red.) Au făcut ceva mai puțin profund decât a făcut și decât face FDA în Statele Unite”, a afirmat Antony Fauci, director Institutul Național pentru Boli Infecțioase și Alergii din SUA.

Fauci a fost nevoit ulterior să-și ceară scuze, într-un interviu pentru BBC. A spus că nu pune nicio clipă la îndoială rezultatul experților britanici.