• Autorităţile române verifică în cele două judeţe prin care s-a plimbat italianul confirmat ca având coronavirus
  • Până lacum ştim că zeci de români au intrat în contact direct cu pacientul zero
  • Aproape 80 de oameni din Gorj şi Dolj au ajuns în carantină, la fel şi stewardesele de pe avionul cu care a venit italianul
  • În România nu este infectată nicio persoană cu coronavirus, au anunțat autoritățile

Ai toate motivele să te temi pentru sănătatea ta, mai ales dacă ai vizitat sudul ţării în ultimele zile. Italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia. Lor li se adaugă şi pasagerii care care au mers cu el în avion atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers. Numai în aeronavă, 44 de pasageri plus angajaţi ai companiei aeriene au stat în imediata lui apropiere.

Traseul italianului infectat cu coronavirus, în România

Cesare Emendatori a stat în România cinci zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din Oltenia. Din datele obţinute de autorităţi, traseul bărbatului, din prima parte a şederii sale în ţară arată astfel:

  • 18 februarie: Bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna
  • 19 februarie: Cesare merge la o firmă de închirieri auto din Craiova unde ia o maşină şi pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj
  • 19 februarie: Puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, din Gorj, la socrii.
  • 20 februarie: Cesare pleacă singur spre Târgu Jiu, unde are un apartament
  • 20 februarie: Bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale. Aici a fost surpins de camerele video ale instituţiei.

Pe  20 si 21 februarie, bărbatul a avut mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu. Aici a discutat cu mai mulţi oameni iar autorităţile încearcă să afle cu câte persoane a intrat italianul în contact.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Pe data de 22 februarie, italianul s-a întoars la socrii săi, în Peşteana, a luat copilul şi a pleacat spre Craiova. Aici, le-a predat angajaţilor firmei de  închirieri auto maşina, după care a mers la a. În jurul orei 14 s-a îmbarcat spre Bologna. La sosirea în Peninsulă, bărbatul avea deja febră şi stări de rău, iar analizele au ieşit pozitive la coronavirus.

Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul sunt căutate pentru a fi izolate la domiciliu sau băgate în carantină. Vorbim despre 32 de oameni doar în Gorj.

De asemenea, doi angajaţi ai firmei auto din Craiova care au intrat în contact direct cu bărbatul au ajuns în spaţiul de carantină. Aici a fost dus şi un medic din Rimini, care a călătorit spre România în acelaşi avion cu pacientul zero. Potrivit autorităţilor doljene, alţi  44 de pasageri, dar şi 7 stweardesec vor ajunge în aceeaşi locaţie.

Coronavirus. Starea italianului infectat, care a vizitat recent România: Nu mai am febră, mi-a fost teamă

Un cetăţean italian care vizitase România a fost diagnosticat astăzi cu coronavirus A intrat în contact cu zeci de persoane din România. Autoritățile se străduiesc să le găsească pe toate Bărbatul e internat la un spital din Rimini, iar viaţa sa nu este pusă în pericol Ultimul bilanț anunța 11 morți și 325 de infectați […]

Read more

Compania aeriană care face curse Craiova-Bologna a identificat şi aeronava care l-a dus înapoi în Italia pe bărbatul bolnav. Marţi seara, avionul trebuia să plece din Italia spre România cu pasageri. Cursa a fost anulată iar avionul a venit gol la Craiova pentru a fi dezinfectat.

Nelu Tătaru: Testele în cazul celor 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu italianul infectată sunt negative

Nelu Tătaru spune că testele sunt negative în cazul celor 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus. Secretarul de Stat a mai spus că sunt acum în lucru alte 19 teste.

Astăzi a fost emis şi ordinul de carantină, care spune că toate persoanele care vin din zonă închisă sunt puse în carantină instituţionalizată.

Raed Arafat: Nu avem nicio persoană pozitivă pentru coronavirus până la acest moment

Raed Arafat a cerut ca niciun caz suspect de coronavirus să nu devină „o poveste de panică”

„Nu avem la acest moment nicio persoană pozitivă pentru coronavirus. Sunt mai multe probe în testare în continuare. Rugămintea noastră e să nu devină fiecare din aceste cazuri o poveste de panică”, a anunţat Arafat la sediul MAI.

Cazurile intens mediatizate au fost declarate, în urma testelor, negative, a mai anunţat Raed Arafat.