• Agenţia rusă de ştiri de stat RIA Novosti afirmă că primele rezultate parţiale din cele patru părţi ale Ucrainei unde au avut loc referendumuri arată majorităţi uriaşe în favoarea aderării la Federaţia Rusă.
  • RIA Novosti a precizat că, după aproximativ 12% din voturi numărate, cel puţin 97% din cele exprimate au fost în favoarea aderării la Federaţia Rusă.
  • Procesul de referendum a fost condamnat pe scară largă de guvernele occidentale şi de Kiev ca fiind ilegitim şi o farsă”.

Agenţia rusă de ştiri de stat RIA Novosti afirmă că primele rezultate parţiale din cele patru părţi ale Ucrainei unde au avut loc referendumuri arată majorităţi uriaşe în favoarea aderării la Federaţia Rusă.

RIA Novosti a precizat că, după aproximativ 12% din voturi numărate, cel puţin 97% din cele exprimate au fost în favoarea aderării la Federaţia Rusă. Procesul de referendum a fost condamnat pe scară largă de guvernele occidentale şi de Kiev ca fiind ilegitim şi o farsă”. Nu au existat misiuni de observatori internaţionali recunoscuţi.

Referendumurile – anunţate abia în urmă cu o săptămână – au implicat oficiali care au mers din casă în casă pentru a colecta voturi, uneori însoţiţi de soldaţi, precum şi o zi de vot la secţiile de votare. Oficialii ucraineni au raportat o prezenţă minimă la vot.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Rezultate la secţiile de votare din Federaţia Rusă

Pe baza rezultatelor procesării a 14,07% din voturi, 97,79% dintre alegătorii de la secţiile de votare de pe teritoriul Federaţiei Ruse au votat pentru includerea Republicii Populare Lugansk în Rusia.

În urma procesării a 16,06% din voturi, 98,05% dintre alegătorii de pe teritoriul Federaţiei Ruse au votat pentru includerea Republicii Populare Doneţk în Rusia.

După procesarea a 12% din voturi, 97,47% dintre participanţii de pe teritoriul Federaţiei Ruse au votat pentru includerea regiunii Herson în Rusia.

Pe baza rezultatelor procesării a 20% din voturi, 98% dintre participanţii de pe teritoriul Federaţiei Ruse au votat pentru intrarea regiunii Zaporojie.