• Acesta a intrat în izolare înainte de a pătrunde în comunitate.
  • În China, toate persoanele care vin din străinătate sunt testate înainte de a părăsi aeroportul.

Autorităţile sanitare din oraşul portuar Tianjin, situat în nordul ţării, au reuşit să identifice şi să izoleze purtătorul variantei – un călător care a sosit din străinătate la 9 decembrie, înainte ca acesta să intre în comunitate, a anunţat presa de stat. Persoana infectată a fost identificată iniţial ca fiind un purtător asimptomatic. Secvenţierea ulterioară a genomului, analizată de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, a confirmat că era vorba de varianta Omicron.

Omul este acum tratat în izolare în spital, a precizat raportul, fără a oferi alte detalii. Varianta Omicron, care se răspândeşte rapid, a stârnit alarme în întreaga lume, determinând guvernele să impună restricţii de călătorie. Varianta a fost raportată în peste 50 de ţări de când a fost detectată pentru prima dată, în Africa de Sud, la sfârşitul lunii trecute.

Experţii chinezi în domeniul sănătăţii publice şi mass-media de stat şi-au exprimat anterior încrederea în capacitatea ţării de a aborda noua variantă, citând măsurile stricte de control la frontieră ale Chinei şi capacitatea acesteia de a identifica şi izola rapid cazurile infectate şi contactele apropiate ale acestora.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În China, toate persoanele care sosesc în străinătate trebuie să fie testate pentru COVID înainte de a părăsi aeroportul, urmate de cel puţin două săptămâni de carantină centralizată. Aceasta este adesea urmată de o altă perioadă lungă de izolare la domiciliu.