• China a aprobat pentru prima dată un tratament anti COVID-19.
  • Tratamentul poate fi administrat prin injectare și constă în combinarea a două medicamente.
  • Testele clinice arată că tratamentul duce la reducerea a 80% din spitalizările cauzate de Coronavirus.

După doi ani de pandemie, China a aprobat un tratament împotriva COVID-19. Spre deosebire de vaccinurile deja existente pe piață care previn infectarea, tratamentul ajută în reducerea spitalizărilor și a deceselor în rândul paciențiilor.

Măsura vine după ce autoritățile din întreaga lume au dat undă verde tratamentelor contra COVID-19, în special pentru persoanele cu un risc ridicat de infectare. Iar asta vine și pe fondul îngrijorărilor legate de noua variantă Omicron.

Studiile din China arată că vaccinurile au rate de eficacitate mai mici, iar într-un anunț publicat de Agenția Națională a Produselor Medicale se arată că acest tratament a fost aprobat de urgență, având la bază anticorpi monoclonali care reduc capacitatea virusului de a intra în celule organismului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tratamentul constă în combinarea a două medicamente administrate prin injecții și el poate fi utilizat pentru a trata pacienții care sunt expuși unor forme severe de COVID-19 și a fost dezvoltat de Universitatea Tshingua.

Testele clinice arată că acest tratament duce la o reducere de 80% a spitalizărilor şi a riscului morţii a pacienților sensibili, relatează National News Agency.