• Europa a depășit 50 de milioane de cazuri de COVID-19.
  • Este primul continent că a sărit acest prag al infectărilor.
  • Europa înregistrează un milion de noi infecții la aproximativ fiecare opt zile.

Europa a devenit luni prima regiune din lume care a depășit 50 de milioane de cazuri de coronavirus, potrivit unei statistici Reuters, în timp ce varianta Delta, mai contagioasă, a provocat o creștere record a numărului de noi infecții zilnice.

Continentul înregistrează un milion de noi infecții la aproximativ fiecare opt zile și a raportat aproape 1,3 milioane de decese de la începutul pandemiei.

Citește și STUDIU. Anticorpii Covid-19 durează cel puţin 9 luni după infectare

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Varianta Delta, detectată în circa 100 de țări

Varianta Delta, care este semnificativ mai contagioasă decât versiunea originală a COVID-19, a fost detectată în aproximativ 100 de țări și este acum varianta dominantă la nivel mondial.

Europa rămâne una dintre regiunile cele mai afectate la nivel mondial și a raportat 27% din cazurile globale și 31% din decesele globale. A fost nevoie de 194 de zile pentru ca Europa să treacă de la 25 de milioane la 50 de milioane de cazuri, în timp ce primele 25 de milioane de cazuri au fost raportate în 350 de zile, potrivit unei numărători Reuters.

Rusia este cea mai afectată țară europeană din cauza coronavirusului și este pe punctul de a depăși 6 milioane de cazuri.