• Vladimir Putin l-a felicitat pe Joe Biden, după mai mult de o lună de la alegerile din SUA
  • Preşedintele rus a spus că este deschis la colaborare şi crede că cele două ţări pot rezolva multe probleme din lume
  • Rusia s-a ferit să îl felicite Joe Biden până când victoria acestuia nu devenea oficială

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat, în cele din urmă, pe Joe Biden pentru victoria din alegeri, de la începutul lui noiembrie, relatează Russia Today. Reacţia de la Moscova a venit după ce victoria lui Biden a fost confirmată de Colegiul Electoral.

Putin i-a urat lui Biden un mandat plin de succese şi a spus că personal „este pregătit pentru cooperare şi dialog” cu preşedintele-ales din Statele Unite. În ciuda diferenţelor dintre cele două ţări, Rusia şi SUA pot ajuta la rezolvarea multor probleme în lume, se mai arată în mesajul Kremlinului.

Chiar dacă multe ţări au decis să îl felicite pe Joe Biden imediat după terminarea alegerilor din SUA, Rusia s-a abţinut de la o astfel de declaraţie. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că Rusia aşteaptă rezultatele oficiale pentru a îl felicita pe Biden, iar ele au venit la începutul acestei săptămâni.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Timp de patru ani, Rusia a fost acuzată că a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016, în favoarea lui Donald Trump. Cu toate acestea, Rusia a negat orice fel de intervenţie, motivând că a fost folosită ca „ţap ispăşitor” într-un conflict intern din SUA.