• Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor anunță că intenționează să revizuiască agenția pentru că a dat greș în multe privințe.
  • Bilanțul deceselor cauzate de pandemie în SUA se ridică la peste un milion de persoane din martie 2020.
  • Walensky, directorul CDC, a declarat că revizuirea nu a fost dirijată de Casa Albă, insistând că a fost o inițiativă a CDC.

Principala agenție de sănătate din America a anunțat miercuri că plănuiește o revizuire completă a structurii și operațiunilor sale din cauza unor greșeli majore în gestionarea răspunsului la pandemia COVID-19.

Ca să fiu sincer, suntem responsabili pentru unele greșeli destul de dramatice și publice – de la teste, la date, la comunicații, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), într-un comunicat.

Timp de 75 de ani, CDC și sănătatea publică s-au pregătit pentru COVID-19, iar în marele nostru moment, performanțele noastre nu au răspuns în mod fiabil așteptărilor, a spus ea despre cei peste 11.000 de angajați ai agenției. Vreau ca noi toți să ne descurcăm mai bine, iar acest lucru începe cu CDC în frunte.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Bilanțul deceselor cauzate de pandemie în SUA se ridică la peste un milion de persoane din martie 2020. CDC s-a confruntat pentru prima dată cu un control asupra răspunsului său la COVID-19 în primele zile ale pandemiei pentru răspunsul său slab la testarea și monitorizarea răspândirii rapide a virusului.

În ultimele etape ale pandemiei, agenția s-a confruntat cu critici pentru schimbarea sau confuzia orientărilor atunci când a fost vorba despre purtarea măștii, distanțarea socială și desemnarea perioadelor de izolare pentru persoanele care au fost testate pozitiv.

Walensky a declarat că revizuirea nu a fost dirijată de Casa Albă, insistând că a fost o inițiativă a CDC.

Simt că este responsabilitatea mea să conduc această agenție către un loc mai bun după trei ani cu adevărat provocatori”, a continuat ea. Nu am pierdut din vedere faptul că nu am reușit în multe privințe. Am avut câteva greșeli destul de publice și, astfel, o mare parte din acest efort a fost de a ține oglinda în sus… pentru a înțelege unde și cum am putea face mai bine.

Repornirea CDC va reînnoi întreaga organizație de sus în jos, de la procedurile operaționale până la cultura agenției în sine. Walensky a declarat că organizația se va îndepărta de accentul pe care îl punea anterior pe studiile academice și se va îndrepta către prioritatea de a răspunde la bolile emergente, cum ar fi COVID-19 și variola maimuței, astfel încât agenția să își poată atinge potențialul maxim.

CDC va crea, de asemenea, un nou consiliu executiv pentru a pune în aplicare schimbările generalizate. Obiectivul meu este o nouă cultură orientată spre acțiune în domeniul sănătății publice la CDC, care să pună accentul pe responsabilitate, colaborare, comunicare și promptitudine, a declarat Walensky.