• Rapoartele despre reticența regelui căzut în dizgrație de a se muta din casa actuală au apărut.
  • Ducele și ducesa de Sussex confirmă că li s-a cerut să părăsească proprietatea lor cu 10 dormitoare din Windsor.
  • Recent, Andrew le-ar fi spus unor prieteni că ar putea fi nevoit să se mute de pe proprietatea de 98 de acri dacă regele îi reduce alocația regală.

Se spune că ducele de York se opune” dorinței regelui de a se muta din actuala reședință în Frogmore Cottage, fosta casă a ducelui și ducesei de Sussex.

Prințul Andrew locuiește în Royal Lodge, situată la cinci kilometri sud de Castelul Windsor, din 2004. El locuiește în conacul cu 30 de camere împreună cu fosta sa soție, Sarah Ferguson.

Dar s-a aflat recent că regele Carol al III-lea a cerut ca prințul Harry și Meghan Markle să „elibereze” Frogmore Cottage, monarhul oferindu-i în schimb cheile lui Andrew. Cu toate acestea, The Sun a citat o sursă care a declarat că Andrew rămâne hotărât” că va rămâne la Royal Lodge și nu a acceptat încă oferta de mutare.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ducele a semnat un contract de închiriere pe 75 de ani pentru 1 milion de lire sterline pentru Royal Lodge, care a fost casa reginei mamă până la moartea acesteia, în 2002. El a cheltuit aproximativ 7,5 milioane de lire sterline pentru repararea și renovarea proprietății. S-a raportat că proprietatea ar putea valora acum 30 de milioane de lire sterline dacă ar fi scoasă pe piață.

Recent, Andrew le-ar fi spus unor prieteni că ar putea fi nevoit să se mute de pe proprietatea de 98 de acri dacă regele îi reduce alocația regală.

Se așteaptă ca din aprilie să i se reducă alocația anuală de 249.000 de lire sterline, dar se pare că a spus că acest lucru l-ar face să se lupte pentru a acoperi costurile de întreținere a Royal Lodge.

O sursă a declarat pentru The Daily Mail la începutul acestui an că Andrew nu a fost „dat afară în mod explicit, dar se așteaptă ca el să nu-și poată permite întreținerea”.