• Relația familiei bin Laden cu organizațiile caritabile ale prințului nu a fost dezvăluită niciodată până acum și nu apare în documentele publice.
  • Nu este pentru prima dată când Charles apare într-un scandal în care sunt implicați donatori saudiți.
  • Familia bin Laden s-a dezis în mod oficial de Osama în urmă cu zeci de ani, dar a fost mult timp urmărită de asocierea cu acesta.

Prințul de Wales a acceptat o plată de un milion de lire sterline de la familia lui Osama bin Laden. Prințul Charles a obținut banii de la Bakr bin Laden, patriarhul bogatei familii saudite, și de la fratele său Shafiq. Ambii bărbați sunt frați vitregi ai lui Osama bin Laden, fondatorul al-Qaeda care a pus la cale atacurile de la 11 septembrie.

Charles, în vârstă de 73 de ani, a avut o întâlnire cu Bakr, în vârstă de 76 de ani, la Clarence House din Londra, la 30 octombrie 2013, la doi ani după ce Osama bin Laden a fost ucis de forțele speciale americane în Pakistan.

Viitorul rege a fost de acord cu banii, în ciuda obiecțiilor inițiale ale consilierilor de la Clarence House și de la Prince of Wales Charitable Fund (PWCF). Potrivit unor surse, mai mulți consilieri ai lui Charles, inclusiv cel puțin un administrator, l-au implorat personal să returneze banii. Unul dintre angajații săi de la casă a spus că ar provoca un scandal național dacă vestea ar ajunge în mass-media. Aceștia i-au spus prințului că nu ar fi bine pentru nimeni dacă s-ar afla că a acceptat bani de la familia autorului celui mai grav atac terorist din istorie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un al doilea consilier l-a îndemnat, de asemenea, să returneze banii. Aceștia i-au spus prințului că ar suferi daune grave la nivelul reputației sale dacă numele său ar apărea în aceeași frază cu cel al teroristului, care a fost responsabil de uciderea a 67 de britanici și a mii de americani la 11 septembrie 2001.

O altă persoană din interiorul palatului a declarat că marea temere a fost că plata ar putea submina reputația lui Charles și a organizației caritabile, spunând: Există și alte surse de bani în lume. Cu toate acestea, Charles ar fi simțit că ar fi prea jenant să înmâneze banii înapoi fraților și se temea că aceștia ar suspecta motivul.