• Brandon Lewis îl susține pe moștenitorul tronului în controversa legată de valiza predată de fostul premier din Qatar.
  • The Sunday Times a dezvăluit că suma de 1 milion de euro a fost unul dintre cele trei loturi de bani pe care prințul Charles le-a primit personal de la șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.
  • Guvernul și Comisia de caritate sunt îndemnate să examineze afirmațiile șeicului din Qatar care a donat 3 milioane de euro.

Un ministru a declarat că este „în regulă” ca prințul Charles să fi acceptat o valiză care conținea 1 milion de euro în numerar de la un politician controversat din Qatar. Brandon Lewis a făcut acest comentariu în contextul în care se iscă un scandal din ce în ce mai mare în legătură cu banii pe care prințul i-a acceptat de la fostul prim-ministru al statului din Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, secretarul de stat pentru Irlanda de Nord a evitat întrebarea dacă acțiunile prințului de Wales i-au pus sub semnul întrebării judecata – argumentând că nu era „potrivit” ca un ministru al guvernului să răspundă. Sunday Times a dezvăluit că suma de 1 milion de euro a fost unul dintre cele trei loturi de bani, în valoare totală de 3 milioane de euro, pe care prințul Charles le-a primit personal de la șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.

Clarence House a declarat că banii au fost „transferați imediat către una dintre organizațiile caritabile ale prințului”, care „a efectuat guvernarea corespunzătoare și ne-a asigurat că au fost urmate toate procesele corecte”. Întrebat dacă prințul ar fi trebuit să accepte banii, Lewis a spus că este „încrezător”, din relațiile sale cu palatul, că problema va fi tratată în mod corespunzător.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Atâta timp cât se respectă legea și se parcurge un proces corespunzător, cred că este în regulă”, a declarat el la emisiunea Sunday Morning de la BBC. De asemenea, Lewis i-a atacat dur pe parlamentarii conservatori care încearcă să îl răstoarne pe Boris Johnson prin modificarea regulilor partidului pentru a permite un alt vot de neîncredere, probabil în toamnă.

„Nici măcar nu ar trebui să discutăm despre asta”, a spus el, înainte de alegerile cruciale pentru executivul Comitetului 1922 al deputaților conservatori din spate de luna viitoare. Lewis a spus: „Este absurd ca … Europa să vorbească despre acest tip de limbaj al unui război comercial, mai ales când încă nu am văzut Europa punând sancțiuni complete împotriva lui Putin pentru invazia din Ucraina”.