• Un judecător al Înaltei Curți britanice a acordat permisiunea pentru o parte din cererea lui Harry de revizuire judiciară a deciziei.
  • Harry contestă o decizie prin care i se cere să nu mai beneficieze de protecție din partea poliției în timp ce se află în Marea Britanie.
  • Reprezentanții legali ai lui Harry nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Prințul Harry al Marii Britanii a primit permisiunea de a contesta în instanță o decizie a guvernului britanic cu privire la măsurile sale de securitate, se arată într-o hotărâre pronunțată astăzi de Înalta Curte.

Harry, care s-a mutat în Statele Unite în urmă cu doi ani împreună cu soția sa Meghan, contestă o decizie prin care i se cere să nu mai beneficieze de protecție din partea poliției în timp ce se află în Marea Britanie, chiar dacă el însuși acoperă costurile.

Decizia a fost luată la începutul anului 2020 de către Comitetul executiv pentru protecția regalității și a personalităților publice, în numele Ministerului de Interne, ministerul responsabil pentru poliție, imigrație și securitate.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Un judecător al Înaltei Curți britanice a acordat permisiunea pentru o parte din cererea lui Harry de revizuire judiciară a deciziei. Un control judiciar presupune ca un judecător să examineze legitimitatea unei decizii a unui organism public.

Permisiunea pentru Harry de a solicita revizuirea judiciară a fost acordată pentru mai multe motive diferite, deși nu toate cele pe care le solicitase echipa juridică a prințului, se arată în hotărârea, publicată pe site-ul instanței. Reprezentanții legali ai lui Harry nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii. Ministerul de Interne nu a comentat imediat.

La începutul acestei luni, avocații prințului, nepotul reginei Elisabeta, au susținut în instanță că casa regală nu ar fi trebuit să fie implicată în decizia Marii Britanii de a-i refuza protecția poliției în Marea Britanie.