• Premiul Robert F. Kennedy Ripple of Hope va fi înmânat prințului Harry și Meghan Markle luna viitoare la New York.
  • Premiul a fost acordat „în semn de recunoaștere a activității lor în domeniul justiției rasiale, al sănătății mintale și al multor alte inițiative cu impact social prin intermediul Fundației Archwell”.
  • Actorul Alec Baldwin va fi gazda evenimentului, la care vor participa unele dintre cele mai importante personalități de la Hollywood.

Într-o mișcare care ar putea declanșa și mai multe fricțiuni între ei și Palat, premiul Robert F. Kennedy Ripple of Hope va fi înmânat prințului Harry și Meghan Markle luna viitoare la New York. Kerry Kennedy, fiica politicianului american asasinat Bobby Kennedy, a vorbit despre poziția „eroică” a cuplului împotriva rasismului structural” al Familiei Regale și spune că aceștia au sfidat structura de putere a instituției.

Kerry Kennedy ar fi spus că, cuplul a mers la cea mai veche instituție din istoria Regatului Unit și le-a spus ce greșesc”. Ei au avut curajul moral de a discuta despre justiția rasială, a adăugat ea. Premiul a fost acordat în semn de recunoaștere a activității lor în domeniul justiției rasiale, al sănătății mintale și al multor alte inițiative cu impact social prin intermediul Fundației Archwell”.

Ea a adăugat: „Puțini ar avea curajul de a-și chestiona colegii, familia și comunitatea cu privire la structura de putere pe care o mențin, iar acest lucru este ceea ce au făcut Meghan Markle și Prințul Harry”. Știau că vor exista consecințe, că oamenii vor da vina pe ei pentru asta și că vor fi marginalizați”. Dar au făcut-o oricum pentru că au crezut că nu ar putea trăi cu ei înșiși dacă nu ar pune la îndoială această autoritate. Cred că au fost eroici în a face acest pas”, a adăugat ea.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Atât Harry, cât și Meghan, care locuiesc într-un conac de 12 milioane de lire sterline în California, sunt așteptați să participe. Actorul Alec Baldwin va fi gazda evenimentului, la care vor participa unele dintre cele mai importante personalități de la Hollywood, printre care și vedeta Forest Whitaker.

Printre câștigătorii anteriori se numără Bono de la U2 și activistul anticorupție Desmond Tutu. Gala va avea loc pe 6 decembrie, iar președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va primi, de asemenea, un premiu.