• Cel puțin 36 de persoane au murit și alte aproximativ 50 au fost spitalizate în vestul Indiei după ce au consumat alcool contaminat, potrivit poliției.
  • Toți consumaseră alcool de contrabandă, în districtele Botad și Ahmedabad din statul Gujarat, unde fabricarea, vânzarea și consumul de alcool sunt ilegale.
  • Decesele din această săptămână reprezintă cea mai recentă tragedie în lunga luptă a Indiei pentru a controla comerțul ilicit.

Cel puțin 36 de persoane au murit și alte aproximativ 50 au fost spitalizate în vestul Indiei după ce au consumat alcool contaminat, potrivit poliției, citată de CNN.

Toți consumaseră alcool de contrabandă, în districtele Botad și Ahmedabad din statul Gujarat, unde fabricarea, vânzarea și consumul de alcool sunt ilegale.

„Aproximativ zece persoane au fost arestate și au fost recuperați aproximativ 475 de litri de lichid”, a declarat Ashish Bhatia, directorul general al poliției din Gujarat.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Oficialul a mai declarat că unul dintre bărbații arestați a furat metanol de la o fabrică din Gujarat și l-a vândut unui văr, care l-a vândut mai departe altora care au diluat substanța chimică cu apă și au vândut-o ca alcool.

Metanolul îi poate face pe oameni să se simtă în stare de ebrietate, dar chiar și o cantitate foarte mică poate fi toxică.

Decesele provocate de consumul de alcool de contrabandă nu sunt neobișnuite în India

Decesele provocate de consumul de alcool de contrabandă – cunoscut sub denumirea colocvială de „country made liquor” – nu sunt neobișnuite în India.

În timp ce Gujarat și alte câteva state indiene incriminează vânzarea și consumul de alcool, acesta este legal în cea mai mare parte țării care numără un total de 1,3 miliarde de locuitori, dintre care 22,5% trăiesc sub pragul sărăciei, potrivit Băncii Mondiale.

Dar chiar și în statele în care consumul de alcool este legal, alcoolul de contrabandă rămâne popular, în special în zonele rurale mai sărace.

Alcoolul de contrabandă este, de obicei, preparat în sate înainte de a fi introdus ilegal în orașe, unde se poate vinde cu aproximativ zece cenți pe pahar, aproximativ o treime din prețul băuturilor alcoolice preparate legal.

Alcoolul făcut în casă poate deveni mortal atunci când în amestec se adaugă alte lichide, cum ar fi metanolul, potrivit SafeProof, citat de CNN.

Otrăvirea cu metanol poate provoca greață, vărsături și insuficiență cardiacă sau respiratorie, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA. De asemenea, poate provoca confuzie, amețeli, somnolență, dureri de cap și incapacitatea de a coordona mișcările musculare, a precizat CDC, citat de aceeași sursă.

Decesele din această săptămână reprezintă cea mai recentă tragedie în lunga luptă a Indiei pentru a controla comerțul ilicit.

În februarie 2019, cel puțin 154 de persoane au murit și peste 200 au fost spitalizate după ce au consumat alcool contaminat în statul Assam din nord-estul țării.

La începutul acelei luni, 80 de persoane au murit în statele Uttar Pradesh și Uttarakhand, după ce au consumat alcool ilegal, determinând poliția regională să ia măsuri drastice împotriva contrabandiștilor.