• Din 1 iulie, gunoiul din Craiova este ridicat de o nouă firmă de salubritate
  • Locuitorii vor plăti mai puțin pentru gunoi, dar trebuie să colecteze selectiv
  • Taxa de gunoi nu se mai plătește la operator, ci la Direcția de Taxe și Impozite

Craiova e sufocată de gunoaie. Mormane de deșeuri zac neridicate, de zile întregi, la platformele de gunoi. Și pe străzi este mizerie.

În mai toate cartierele Craiovei peisajul este dezolant din cauza gunoaielor împrăștiate. Și cum temperaturile sunt peste 30 de grade, locuitorii se tem că orașul se transformă într-un focar de infecție.

De la 1 iulie, de gestionarea gunoiului din Craiova se ocupă un nou operator de salubritate, după ce Craiova a intrat în Masterplanul de Deșeuri al județului Dolj, iar deșeurile trebuie colectate selectiv.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, spune că s-a ajuns la această situație după ce angajații fostei societăți de salubritate au refuzat să-și mai facă treabă înainte de a rămâne șomeri. Acum, noul operator ridică din umeri: nu are suficient personal pentru a face față volumului mare de gunoi din oraș.

„Vreau să încep prin a-mi cere scuze vis-a-vis de ce se întâmplă în această perioadă la platformele de gunoi din municipiul Craiova. (…) Am avut o sincopă în sensul că cei de la Salubritate au operat doar cu 20% din personal”, a declarat Olguţa Vasilescu, edilul Craiovei.

Situația a ajuns și în atenția Direcției de Sănătate Publică Dolj, după ce locuitorii au trimis reclamații. Deocamdă, inspectorii de sănătate publică doar monitorizează operațiunea de salubrizare a orașului.

Situația din Craiova nu e unică. În cel mai bogat sector al capitalei, sectorul 1, de mai bine de o lună Primăria și Romprest nu se înțeleg.

Ca urmare, societatea de salubrizare a anunțat public Prefectura, Primăria Generală și Ministerul Mediului că doar o dată pe săptămână va mătura străzile, iar de spălat, doar o dată la patru săptămâni.