• Înregistrările și supravegherile ambientale arată cum fratele lui Godei descria toată mizeria din acest centru în care era ținuți oamenii cu dizabilități.
  • Interceptări DNA în dosarul „Azilelor Groazei”: „M-am uitat și de gândaci…Are de-ăia leșinați”
  • Procurorii DNA cer arestarea preventivă pentru 30 zile a celor doi inspectori AJPIS.

Procurorii DNA au propriile interceptări și supravegheri ambientale în dosarul „Azilelor Groazei” Înregistrările arată cum fratele lui Ștefan Godei, Daniel Godei, descria problemele grave din Centrul Armonia înainte de evaluarea AJPIS, dar și discuțiile dintre inspectorii AJPIS sau alți funcționari ai statului și patronul Centrului Armonia, Ștefan Godei, arestat deja în dosarul DIICOT.

Daniel Godei, fratele lui Ștefan Godei: „mă gândesc că să nu intre și prin frigidere și prin alea… vedeți și voi pe-acolo cum le așezați (…) Și uită-te, dă de gongi pe sus! (…) Să mă mai uit de balauri. (…) Au apărut babauri iară

Și alți funcționari ai statului îl ajutau pe Ștefan Godei, potrivit DNA. Procurorii DNA au cerut judecătorilor Tribunalului București arestarea preventivă pentru următoarele 30 de zile a celor doi inspectori AJPIS.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

DNA: „Problemele de la centrul „Armonia” nu sunt o excepție ceea ce indică existența unei probleme la nivelul autorităților cu atribuții de control, căci niciun abuz al furnizorilor de servicii sociale nu ar fi posibil fără o culpă a autorităților cu atribuții de control”.

Noi interpretări în dosarul Azilele Groazei

Procurorii DNA au obținut conversații în care patronul centrului Armonia din Voluntari recunoaște condițiile inumane în care erau ținuți vârstnicii.

Documentele momentan sunt la instanță pentru că propunerea de arestare preventivă a inspectorilor, chiar oamenii din instituțiile statului care erau nevoiți să controleze acest centru care s-a dovedit al groazei. Astăzi au fost propuși pentru a fi arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Ce arată această propunere?

Propunerea instanței a procurorilor DNA arată că atât DNA, cât și DIICOT. Din februarie 2023, de când a explodat în presă prin trei investigații jurnalistice plecate de la verificate de către Centrul de Resurse Juridice. Procurorii DNA și DIICOT făceau interceptări, dar sunt două dosare separate, dar sunt lucruri comune care apar în aceste dosare, deci procurorii au și supravegheri ambientale încă din februarie anul acesta. Înregistrările și supravegherile ambientale arată cum fratele lui Godei descria toată mizeria din acest centru în care era ținuți oamenii cu dizabilități. Aceste interceptări mai arată că funcționarii statului care trebuia să controleze acest centru, de fapt îi ajuta pe acești patroni să ascundă toată mizeria, astfel încât la evaluarea pe care funcționarii publici o făceau au iești bine și li s-au acordat toate licențele de funcționare.

Se arată complicatea dintre patroni și funcționari, aceștia din urmă sunau dinainte și îi avertizau. Este interesant că la finalul acestei propuneri de arestare preventivă, sunt fapte de abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, la final procurorii DNA motivează în fața instanței considerentele pentru care cer arestarea preventivă pentru fapte de abuz în serviciu a acestor doi funcționari.

Chiar DNA-ul recunoaște că ceea ce s-a întâmplat la Armonia nu reprezintă o excepție la nivelul statului român și indică existența unei probleme la nivelul tuturor autorităților cu atribuții de control, deci este o problemă de sistem. Niciun abuz a funcționarilor de servicii sociale nu ar fi posibil fără o culpă a autorităților cu atribuții de control.

Citește și