• Cântăreața a respins un acord cu Parchetul și va sta în boxa acuzaților la Barcelona.
  • Pentru a argumenta această prezență a cântăreței columbiene în Spania, au fost urmărite rețelele sale de socializare, facturile și utilizarea cardurilor de credit.
  • În plus, Tribunalul de Instrucție 2 din Esplugues, care a investigat plângerea Parchetului, concluzionează că, în mai 2012, Shakira a cumpărat o casă.

În urmă cu câteva zile, avocații cântăreței Shakira s-au prezentat la procuratură pentru a renunța la un eventual acord, după săptămâni de negocieri, în vederea reducerii pedepsei, relatează El Mundo.

Artista a susținut că acțiunea sa în justiție pentru fraudarea Trezoreriei cu 14,5 milioane de euro prin nedepunerea lichidării impozitului pe venit și a impozitului pe avere pentru anii 2012, 2013 și 2014 a fost o „încălcare totală” a drepturilor sale, „în condițiile în care a dat întotdeauna dovadă de o conduită impecabilă, ca persoană și contribuabil și de o disponibilitate totală de a soluționa din primul moment orice diferend”.

Cu toate acestea, răspunsul Parchetului a fost energic și, în declarația de calificare, cere 8 ani de închisoare pentru Shakira și amenzi de aproape 24 de milioane de euro pentru aceste patru infracțiuni împotriva Trezoreriei Publice. Prin urmare, ea va trebui să stea în boxa acuzaților într-un proces care va avea loc în lunile următoare la Barcelona și în care cântăreața va trebui să dovedească faptul că „de mulți ani nu există nicio datorie neachitată” față de Agenția Fiscală, așa cum a indicat într-un comunicat în urmă cu câteva zile, întrucât la scurt timp după începerea procedurii penale, în 2018, a plătit 17,2 milioane care i-au fost revendicate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acuzarea susține că artista columbiană nu ar fi prezentat la Agència Tributària de Catalunya lichidarea impozitului pe venitul persoanelor fizice (IRPF) și a impozitului pe avere (IP) corespunzătoare anilor 2012, 2013 și 2014, ceea ce a cauzat un prejudiciu economic pentru Trezorerie de 12,3 milioane pentru IRPF și de 2,19 milioane pentru impozitul pe avere. Acuzarea consideră că Shakira ar fi trebuit să fie impozitată pe teritoriul spaniol, întrucât a avut reședința în această țară mai mult de minimul de șase luni stabilit de lege, deși artista a susținut că nu a fost cazul, în pofida faptului că în această perioadă a început relația cu jucătorul Gerard Piqué de la FC Barcelona, și că a plătit impozite pe veniturile obținute din activitatea sa profesională în Bahamas, întrucât avea reședința oficială.

Pentru a argumenta această prezență a cântăreței columbiene în Spania, au fost urmărite rețelele sale de socializare, facturile și utilizarea cardurilor de credit. În plus, Tribunalul de Instrucție 2 din Esplugues, care a investigat plângerea Parchetului, concluzionează că, în mai 2012, Shakira a cumpărat o casă și a început să facă lucrări la ea, a închiriat un studio de înregistrări pentru un an și și-a monitorizat sarcina într-o clinică din Barcelona.