• Producătorul german de armament Rheinmetall vrea să construiască o fabrică de tancuri în Ucraina.
  • Aceasta ar putea produce până la 400 de tancuri de luptă principale de tip Panther anual.
  • Șeful Rheinmetall s-a arătat convins că protecția fabricii împotriva raidurilor aeriene rusești nu va fi dificilă”.

Producătorul german de armament Rheinmetall vrea să construiască o fabrică de tancuri în Ucraina, iar în prezent negociază cu Kievul pentru înființarea unei unități de producție a tancului Panther KF51, a anunțat ziarul german Rheinische Post.

O fabrică Rheinmetall poate fi construită în Ucraina pentru aproximativ 200 de milioane de euro”, a declarat Armin Papperger, șeful grupului german de armament Rheinmetall, pentru Rheinische Post, potrivit Spiegel. Aceasta ar putea produce până la 400 de tancuri de luptă principale de tip Panther anual.

Discuțiile cu guvernul ucrainean sunt promițătoare”, iar Papperger speră că va lua o decizie în următoarele două luni”. Șeful Rheinmetall s-a arătat convins că protecția fabricii împotriva raidurilor aeriene rusești nu va fi dificilă”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru o victorie, a precizat el, așa că construcția de noi tancuri va trebui să înceapă rapid: Chiar dacă Germania ar renunța la toate cele 300 de tancuri Leopard 2 pe care le are la dispoziție pentru Bundeswehr, tot ar fi mult prea puține”.

Papperger spune că Rheinmetall pune la dispoziție în prezent aproximativ 250 de tancuri: Lucrăm la viteză maximă”, a declarat Papperger. Am făcut deja operaționale mai mult de 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, iar până la sfârșitul anului vor fi în jur de 100 de vehicule. Aproximativ 30 de tancuri sunt gata din cele 50 de Leopard 2A4. Există, de asemenea, aproximativ 100 de modele mai vechi de Leopard 1, din care putem face în prezent 88 din ele din nou utilizabile.”

Armin Papperger consideră că Ucraina are nevoie de mai multe echipamente pentru a elibera toate teritoriile ocupate de Rusia: Aliații occidentali trimit suficiente arme acolo pentru ca Ucraina să se poată apăra, dar ucrainenii nu au suficiente echipamente în prezent pentru a-și recuceri complet teritoriul.”

Panther KF51 este un concept pentru un nou tanc pe care Rheinmetall l-a prezentat în vara anului 2022.