• Musk s-a oferit să cumpere Twitter săptămâna trecută, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la faptul că ar putea fi distras de la Tesla într-un moment în care aceasta își intensifică producția la noile fabrici din Berlin și Texas.
  • Noile fabrici vor fi esențiale pentru a satisface cererea și pentru a reduce dependența de fabrica din China, cea mai mare fabrică a sa, care se recuperează încet după închiderea unei fabrici.
  • Există temeri că Musk ar putea să vândă o parte din acțiunile Tesla sau să se împrumute în schimbul unor acțiuni Tesla suplimentare pentru a-și finanța oferta de 43 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter.

Acțiunile Tesla au crescut cu 4 procente după închiderea ședinței de tranzacționare obișnuite. Tesla a depășit miercuri estimările de pe Wall Street privind veniturile și profitul trimestrial, în condițiile în care producătorul de vehicule electrice a majorat prețurile ca răspuns la inflație, compensând impactul opririi unei fabrici din Shanghai.

Tesla a fost o excepție de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, înregistrând livrări și profituri record pentru mai multe trimestre, când rivalii care se luptă cu blocajele lanțului de aprovizionare la nivel mondial au desfășurat opriri de producție.

Acțiunile Tesla au crescut cu 4 procente după închiderea ședinței obișnuite de tranzacționare. Creșterile de prețuri depășesc cu mult inflația costurilor”, a declarat Craig Irwin de la Roth Capital. „Problemele de producție din China par a fi bine gestionate și ne așteptăm ca Austin și Berlin să recupereze din întreruperea de 19 zile de la Shanghai.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Tesla și-a majorat prețurile în China, Statele Unite și în alte țări, după ce CEO-ul Elon Musk a declarat în martie că producătorul american de vehicule electrice se confruntă cu o presiune inflaționistă semnificativă în ceea ce privește materiile prime și logistica, pe fondul crizei din Ucraina.

„Propriile noastre fabrici au funcționat sub capacitate timp de mai multe trimestre, deoarece lanțul de aprovizionare a devenit principalul factor limitativ, ceea ce probabil va continua până în restul anului 2022″, a precizat Tesla într-un comunicat.

Cel mai valoros producător auto din lume a declarat că veniturile au fost de 18,8 miliarde de dolari în primul trimestru încheiat la 31 martie, față de estimările de 17,8 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv. Aceasta reprezintă o creștere de 81% față de anul trecut.

Tesla și-a închis fabrica din China timp de aproximativ trei săptămâni, înainte de a relua treptat producția în această săptămână. „Deși producția limitată a fost repornită recent, continuăm să monitorizăm îndeaproape situația„, a declarat miercuri compania.