Programul „Noua Casă” îți oferă mai mulți bani pentru achiziționarea unui imobil. Specialiștii subliniază și dezavantaje

Programul „Noua Casă” îți oferă mai mulți bani pentru achiziționarea unui imobil. Specialiștii subliniază și dezavantaje Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Guvernul măreşte plafonul la 140.000 de euro şi garanteză 80% din credit.
  • Ministrul de Finanțe merge înainte: la evenimentul Ziarului Financiar a anunțat că, începând de joi, va intra în vigoare programul „Noua Casă”.
  • Mai mulți specialiști susțin că programul, care garantează credite până la 140.000 de euro, face rău pieței și clienților.

Plafonul de credit creste de la 80.000 la 140.000 de euro și, practic, Guvernul poate susține luxul și creditele scumpe, dar poate și garanta pentru ele.

Șeful analiștilor financiari, Guda, povestește că, în Croația, o măsură similară a mărit prețul apartamentelor cu 20% într-un singur an.

Cristian Hostiuc scrie în Ziarul Financiar că programul Cîțu, case mai mari și mai scumpe susținute de guvern, poate avantaja familiile cu copii, însă poate sfârși prin a arunca în aer prețul apartamentelor cu două camere.