• Programările pentru vaccinarea AstraZeneca vor începe săptămâna viitoare
  • Vaccinul va fi distribuit începând de duminică, iar programările se vor face de pe 10 februarie
  • Pentru noul vaccin vor fi organizate 180 de cabinete medicale

Premierul Florin Cîțu a anunțat că programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca vor începe săptămâna viitoare. Vaccinul va fi distribuit începând de duminică, iar programările se vor face de pe 10 februarie. Pentru noul vaccin vor fi organizate 180 de cabinete medicale.

Vaccinul AstraZeneca va fi folosit doar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Premierul Florin Cîțu a dezvăluit faptul că în următoarele zile vaccinul va fi distribuit centrelor de vaccinare, iar programarea pe platformă va fi posibilă de pe 10 februarie. Astfel, în România se va accelera procedura de vaccinare, iar în luna marte vor fi vaccinate peste 50.000 de persoane în fiecare zi.

„Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deși am rămas în topul UE în ceea ce privește numărul de vaccinări, dar începând cu luna martie primim din ce mai multe doze și programul de vaccinare se va accelera. Vom trece în luna martie de 50.000 de vaccinuri pe zi și vom merge spre ținta de 100.000 de vaccinuri pe zi, pe care ne-am propus-o de la început”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pentru imunizarea cu AstraZeneca, autoritățile vor amenaja 180 de centre de vaccinare.