• Vaccinul anti-Covid ar putea fi produs la Institutul Național Cantacuzino
  • Cîțu: „Ne-am arătat disponibilitatea, am trimis o scrisoare oficialilor europeni, așteptăm să aflăm ce vaccin am putea produce”
  • Răspunsul oficialilor europeni este așteptat cât de curând

Premierul Florin Cîțu a spus, sâmbătă, că România ar putea produce un vaccin anti-Covid la Institutul Național Cantacuzino. Partea română a informat deja autoritățile europene, anunțând că România are capacitatea de a produce vaccinuri.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat de ziariști după ce a făcut a doua doză a vaccinului anti-Covid dacă România intenționează să cumpere vaccinul rusesc Sputnik. Prim-ministrul a anunțat că are o soluție mai bună.

„Nu, România va face un lucru mult mai bun. Noi vom încerca să producem vaccinul la Cantacuzino. Ne-am arătat disponibilitatea, am trimis o scrisoare oficialilor europeni, așteptăm să aflăm ce vaccin am putea produce”, a dezvăluit premierul României.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Răspunsul oficialilor europeni este așteptat cât de curând și în funcție de acesta va fi luată decizia privind fabricarea vaccinului anti-Covid în România.

Medicul Radu Țincu a comentat în direct la Aleph News anunțul premierului.

„Știm foarte clar că Insititutul Cantacuzino, înființat în 1921, este un institut cu tradiție. De-a lungul timpului a reușit să se impună la nivel european. Însă, din păcate, subfinanțarea din ultimii 30 de ani și lăsarea în paragină a institutelor de cercetare în domeniul medical și-au spus cuvântul,” a spus Radu Țincu.

„Anunțul premierului este încurajator, însă de aici până a pune în practică ideea prim-ministrului este cale lungă. (…) Sunt o serie de reglementări europene care trebuie să fie îndeplinite de România. (…) Nu cred că se poate discuta de o începere a producției de vaccin de la o lună la alta. Cel mai probabil vor fi necesare ivnestiții majore în infrastructura tehnică a Institutului Cantacuzino,” a dăugat medicul Țincu.