• Încoronarea Regelui Carol va fi departe de a fi un eveniment redus.
  • Weekendul de trei zile de la începutul lunii mai va include două mari procesiuni, o slujbă religioasă, un concert cu vedete organizat la Castelul Windsor şi o zi de voluntariat.
  • Având loc între sâmbătă 6 şi luni 8 mai, Regele Carol a insistat că momentul istoric ar trebui să fie „înrădăcinat în tradiţiile şi fastul de lungă durată” , dar şi să „privească spre viitor”.

Încoronarea Regelui Carol va fi departe de a fi un eveniment redus. Weekendul de trei zile de la începutul lunii mai va include două mari procesiuni, o slujbă religioasă, un concert cu vedete organizat la Castelul Windsor şi o zi de voluntariat.

Având loc între sâmbătă 6 şi luni 8 mai, Regele Carol a insistat că momentul istoric ar trebui să fie înrădăcinat în tradiţiile şi fastul de lungă durată” , dar şi să privească spre viitor”.

Primul moment la balcon al regelui în calitate de monarh la Palatul Buckingham, o mare procesiune de încoronare, un concert cu vedete mondiale şi o zi de voluntariat vor face parte din spectacolul de trei zile, relatează Sky News.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Încă nu este clar cum anume va fi modernizată sau schimbată ceremonia de încoronare, cu excepţia indicaţiilor din surse regale potrivit cărora slujba va fi mai scurtă decât cea a reginei din 1953, care a durat trei ore.

Au existat sugestii că, din cauza crizei legate de costul vieţii, evenimentele ar trebui să fie reduse pentru a recunoaşte dificultăţile economice actuale cu care se confruntă mulţi.

Dar surse regale au fost categorice că feedback-ul pe care l-au primit este că oamenii doresc să vadă întregul spectacol al unui mare eveniment naţional, prezentând tot ce este mai bun din Marea Britanie în prezent şi sărbătorind istoria bogată şi unică a Regatului Unit.