• Mai multe organizaţii anunţă o acţiune de protest Roșia Montană în faţa Palatului Cotroceni.
  • „Ieşim în stradă pentru Roşia Montană!”, este sloganul manifestației.
  • Protestul va avea loc duminică, de la ora 19:00.

Comunitatea Declic, Uniţi Salvăm, Rosia Montana în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roşiei Montane, Corupţia Ucide şi Evoluţie în instituţie au anunțat că duminică, de la ora 19:00, vor participa la protestul pentru Roșia Montană. Astfel, aceste organizații solicită public președintelui Klaus Iohannis să își ia rolul în serios de mediator și să-i ceară prim-ministrului Florin Cîțu să retragă dosarul Roşia Montană din procedura de includere în patrimoniul UNESCO.

„Cetăţenii nu se mai pot baza pe Florin Cîţu în privinţa dosarului Roşia Montană la UNESCO, aşa că îi cer public preşedintelui Iohannis să intervină”, susţin organizaţiile.

Citește și Florin Cîțu, acuzat de Greenpeace că vrea să retragă dosarul de înscriere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. Reacția Guvernului

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Afacerea Roşia Montană, unde în joc sunt 4 mi­liarde de dolari, su­mă pe care compania de minerit Gabriel Resources o cere de la statul ro­mân într-un proces care se des­fă­şoară la Curtea de Arbitraj de la Washington (ICSID), a re­venit din nou în atenţia clasei politice, informează Ziarul Financiar.

Două fonduri americane de investiţii, cât şi unul dintre cei mai mari investitori de pe Wall Street, au intrat în această afacere controversată preluând acţiuni la compania Gabriel Re­sour­ces, care administrează pro­iectul Roşia Montană, prin con­versia unor împrumuturi, conform sursei citate.