• Protestatarii pro-ruşi scandează împotriva preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.
  • La miting participă şi partidele naţionaliste pro-ruse ŞOR, PACE şi Mişcarea Populară.
  • În urmă cu două zile, alte proteste au fost desfăşurate de Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor, potrivit Teleradio Moldova.

Potrivit NordNews, Chişinăul este cuprins de proteste după ce grupuri de tineri rusofili din Bălţi au pornit la manifestaţii împotriva preşedintelui Maia Sandu şi guvernului condus de Dorin Recean. 

La miting participă şi partidele naţionaliste pro-ruse ŞOR, PACE şi Mişcarea Populară, mai scrie publicaţia. 

În conferinţa de la Munchen, preşedinele Maia Sandu a raportat că Rusia duce deja un război hibrid împotriva Republicii Moldova şi cere sisteme de apărare antiaeriană de la NATO, transmite TVR Moldova

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

„Privind la ceea ce face, astăzi, Rusia în Ucraina este clar că neutralitatea nu ne poate apăra. Una dintre retoricele propagandei ruse este că neutralitatea înseamnă că ţara nu trebui să-şi întărească sectorul de apărare, ceea ce nu are niciun sens. Nu se pune problema schimbarea neutralităţii, dar, cu siguranţă, Republica Moldova ar trebui ajutată să-şi consolideze sectorul de apărare şi să fie parte din noua arhitectură europeană de securitate”, a afirmat preşedintele Moldovei. 

Pe 9 februarie, Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova a confirmat recepţionarea informaţiilor Ucrainei cu privire la planul Rusiei privind distrugerea Republicii Moldova, aşa cum a declarat  preşedintele Volodimir Zelenski în Parlamentul European. 

El a mai declarat că Ucraina a interceptat planurile Rusiei de a invada Moldova şi a alertat imediat Chişinăul privind o eventuală insurecţie sau lovitură de stat rusă. 

În ultima perioadă, mai mulţi oficiali ruşi au emis ameninţări la adresa actualei conduceri a Moldovei, orientată spre reforme democratice şi aderare euro-atlantică.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat la începutul lunii februarie că Republica Moldova riscă să aibă soarta Ucrainei, În urmă cu două zile, alte proteste au fost desfăşurate de Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor, potrivit Teleradio Moldova.