PSD a votat în unanimitate calendarul alegerilor. Reacțiile nu au întârziat. Alianța Dreapta Unită a anunțat că va contesta comasarea

Negocierile care păreau interminabile după o serie de amânări s-au încheiat. Coaliția a comasat alegerile europarlamentare cu cele locale. Listă comună PSD – PNL pentru primele, separate pentru cele locale. Ciucă și Ciolacu au anunțat triumfători decizia.

Reacțiile nu au întârziat. Alianța Dreapta Unită a anunțat că va contesta comasarea alegerilor. „Adevărata comasare e între PSD și PNL. Un partid unic care luptă împotriva românilor. Nu îi vom lăsa să fure votul românilor” spune președintele USR, Cătălin Drulă. Și AUR are o poziție similară,

spunând că această comasare este ilegală și neconstituțională. Mai mult, prim-vicepreşedintele AUR, Marius Lulea, spune că această comas are va avea efect invers: „AUR este posibil să aibă un scor mai bun decât anticipam și anticipau și ei” a mai spus Lulea.

Un alt efect al calendarului alegerilor: pentru prima dată în istoria democrației românești vei avea doi președinți. Nimic anormal, spune Ciolacu.

Citește și

Exit mobile version