• PNL și PSD candidează la europarlamentare pe liste commune.
  • Alegerile locale și europarlamentare vor avea loc pe 9 iunie.
  • Cătălin Drulă: Comasarea e o crimă împotriva democrației

Marea comasare are loc. PSD și PNL au bătut palma. Cele două partide s-au înțeles ca alegerile locale să fie comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie, la europarlamentare să candideze pe liste comune, iar la locale separat.

PSD și PNL s-au înțeles și asupra celorlalte două alegeri – mută prezidențialele pe 8 și 22 septembrie, iar parlamentarele vor fi pe 8 decembrie. PSD a votat în unanimitate calendarul alegerilor, comasarea și listele comune. În rândul PNL-iștilor au fost 5 voturi „împotrivă”, 58 „pentru” și două „abțineri”.

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, spune că PSD și PNL apelează la comasare pentru că asta e dorința românilor – 60% vor comasare. „Lumea s-a săturat de schimbări bruște și românii vor o continuitate a guvernării” – susține Tudose.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Sondajul Avangarde, realizat la comanda PSD-PNL în perioada 19-20 februarie, arată că 53% dintre respondenți vor comasare, iar 35% nu vor. E anul alianțelor politice și a candidaților comuni la alegeri. Ieri, Alianța Dreapta Unită – formată din liderii USR, PMP și Forța Dreptei – a anunțat că va avea candidați comuni la toate alegerile.

Citește și