PSD cere comisie de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie: „Sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani”

Sursa Foto: Mediafax

Deputatul PSD, Mihai Fifor, anunţă că social-democraţii au pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor pandemiei şi acestea urmează să fie depuse la Parlament în cursul zilei de luni.

Deputatul PSD, Mihai Fifor, anunţă, joi, că PSD a pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie, după scandalul izbucnit între fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru şi actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Documentele vor fi depuse luni în Parlament, pentru constituirea unei comisii de anchetă.

Dezvăluirea făcută de ministrul USR-ist al Sănătăţii, Voiculescu, nu a fost un act de transparenţă, ci unul de şantaj împotriva PNL care vrea să-l demită din guvern. În Parlament, USR-PLUS va putea proba dacă e transparent sau nu. Un vot din partea lor împotriva comisiei de anchetă va arăta demagogia discursului despre transparenţă. După ce şi-a atins obiectivul de a şantaja PNL, Voiculescu a încercat să facă pasul înapoi, susţinând că „nu e nimic dramatic, în neregulă” despre cum s-a raportat anterior. Această explicaţie nu poate scuza acuzaţiile formulate anterior. Nu e vorba de metode de calcul diferite, ale unor guverne diferite, cum susţine acum Voiculescu”, scrie, joi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Potrivit deputatului PSD, anterior pasului înapoi făcut de Vlad Voiculescu, acuzaţiile au fost cât se poate de precise: „Guvernul Orban a omis deliberat date”.

În aceste condiţii, cei care au omis deliberat cele două zile din calculul incidenţei au săvârşit infracţiunea incriminată de Codul Penal la art. 404, privind comunicarea de informaţii false care pun în pericol securitatea naţională. Cei care au răspândit informaţiile false sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, atrage atenţia deputatul PSD, Mihai Fifor.

Violeta Alexandru (PNL) a spus că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, Vlad Voiculescu a afirmat că înainte de alegerile parlamentare, din calculul incidenţei la 14 zile, au fost „pierdute“ vreo două zile.