• Social democrații vor să taie din salariile bugetarilor care depășeșesc salariul președintelui României.
  • Acestea ar trebui să fie supraimpozitate cu 40%.
  • Pensiile speciale ce depășesc 18.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 90%.

Partidul Social Democrat (PSD) propune un nou sistem fiscal pentru dezbatere în coaliția de guvernare. Social democrații vor să taie din salariile bugetarilor care depășeșesc salariul președintelui României. Adică peste 24.900 de lei brut. Acestea ar trebui să fie supraimpozitate cu 40%. Pensiile speciale, ce depășesc 18.000 de lei, ar urma să fie impozitate cu 90%.

Peste 60% dintre salariații care lucrează cu normă întreagă în România au un salariu de bază brut de până în 4.000 de lei. Dintre aceștia, o treime au salariul minim, potrivit datelor Ministerului Muncii, valabile la data de 15 iunie.

Propunerile PSD:

  1. Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Președintelui României;
  2. Supraimpozitarea pensiilor speciale care depășesc consistent pensia medie din România;
  3. Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici
  4. Contribuție pentru Sănătate și Educație din partea firmelor mari, pe o durată limitată (aceasta este, de fapt, acea taxă de solidaritate n.r.)

Conform PSD, povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societății. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiții esențiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici, susțin social-democrații.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ