• Pub-urile și restaurantele s-ar putea redeschide în aprilie, în Marea Britanie
  • Marea Britanie se află în lockdown până pe 22 februarie

Britanicii au primit două vești. Una bună și una rea. Pub-urile și restaurantele s-ar putea redeschide în aprilie, dar fără alcool. Asta dacă majoritatea adulților vor primi vaccinul.

Acesta este planul cabinetului Johnson, care ia în calcul interzicerea temporară a băuturii, pe motiv că revenirea la consumul de alcool după atâta vreme îi va face pe mulți britanici să uite de distanțarea socială, după prima halbă de bere cu prietenii.

Marea Britanie se află în al treilea lockdown care se va sfârși pe 22 februarie, dar restricțiile vor continua.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

E greu de spus ce șanse au autoritățile să-i țină departe de alcool pe britanici. Guvernul se confruntă cu o mare presiune din partea mediului de afaceri din sectorul ospitalității, care dă de muncă pentru 3,2 milioane de oameni si sa nu uităm că printre ei sunt și români.

Opoziția cere guvernului să le dea ajutoare restaurantelor si barurilor, în loc să le deschidă pe jumătate ca să nu vândă alcool. De asemenea, experții britanici se tem că o astfel de manevră ar putea afecta și progresul campaniei de vaccinare.

Ce șanse au britanici să scape de restricții până în mai?

Totul depinde de controlarea focarelor. Guvernul vrea să vaccineze toți adulții din Marea Britanie până atunci. Asta înseamnă 32 de milioane de oameni, adică jumătate din populație. Până acum au fost consumate aproape 12 milioane de doze și peste 16% din populație a primit o doză de vaccin.

În continuare, pasagerii care aterizează în Marea britanie trebuie să prezinte un test negativ și să se auto-izoleze 10 zile, iar din 15 februarie, cei care vin din țările roșii, precum Africa de Sud, Portugalia și Brazilia, vor fi băgați în carantină forțată, la hotel, pe banii lor.