• Certificatul va putea fi descărcat de pe site-ul certificat-covid.gov.ro
  • Pentru cei vaccinaţi, certificatul va fi valabil până în 30 iunie 2022
  • Cei care întâmpină dificultăţi au la dispoziţie un serviciu de call center

Certificatul digital poate fi obţinut de joi, iar platforma dezvoltată de STS este pregătită să-ţi genereze documentul în baza căruia vei putea călători în siguranţă. Cel puţin, asta e promisiunea oficialilor. Cu toate că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, îţi recomandă să obţii certificatul cu cel puţin cu cinci zile înainte de plecare.

„Este o platformă pe care noi considerăm că pot să o utilizeze toate persoanele, inclusiv cele care au mai puţine competenţe digitale, pentru că trebuie să avem doar o adresă de e-mail, pe care o introducem pe plaftorma certificat-covid.ro, pe acea adresă de e-mail o să primim un link de activare a contului. Din acel moment, deja suntem autentificaţi în platformă şi putem să generăm certificate”, a spus Cătălin Chirca, purtător de cuvânt al STS.

Autentificarea se va face pe baza unei adrese de e-mail, cu ajutorul unui link de activare. Apoi va trebui să introduci câteva date personale: CNP, serie şi număr de buletin, dar şi datele medicale din care să rezulte că te-ai vaccinat ori că ţi-ai făcut un test PCR sau antigen.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„După ce introducem toate aceste date, putem să generăm certificatul. Va fi valabil atât pe telefonul mobil, putem să-l păstrăm şi pe e-mail. Practic, avem nevoie doar de acel cod QR, care se va regăsi în certificat şi care va fi scanat de autorităţi atunci când suntem la punctul de intrare în ţară”, a adăugat Cătălin Chirca.