• Declarațiile au fost făcute în timpul unei discuții cu președintele Franței.
  • Putin a spus că armata rusă face tot ce îi stă în putere pentru ca civilii ucraineni să nu își piardă viața.
  • Liderul de la Kremlin a vorbit despre atacurile din regiunea Donbas.

Putin a acuzat Ucraina de înfăptuirea mai multor „crime de război”. Afirmațiile au fost făcute în timp ce acesta a discutat cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Putin a continuat, afirmând că Rusia are doar intenții pozitive, încercând „tot ce este posibil” pentru ca uciderea civililor din Ucraina să nu aibă loc, relatează Shafaq News.

„A fost atrasă atenția asupra numeroaselor crime de război comise zilnic de forțele de securitate ucrainene, în special atacurile masive cu rachete și cu artilerie asupra orașelor din Donbas, a fost reacția Kremlinului în ceea ce privește discuția celor doi lideri de stat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Mai mult decât atât, Kremlinul a mai mărturisit că armata rusă „face tot posibilul pentru a proteja viețile civililor pașnici, inclusiv prin organizarea de coridoare umanitare pentru evacuarea lor în siguranță”.

Emmanuel Macron nu regretă afirmaţia privind „moartea cerebrală” a NATO 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a declarat că nu regretă afirmaţia din anul 2019 privind „moartea cerebrală” a NATO şi a pledat pentru o „clarificare strategică” şi pentru reconfigurarea „ordinii europene în materie de securitate”.

Întrebat zilele trecute de jurnalişti în cursul unui eveniment electoral dacă regretă afirmaţia că NATO este „în moarte cerebrală”, Emmanuel Macron a declarat, potrivit cotidianului Le Figaro: „Asum total această afirmaţie în actualul context. Rusia a produs un electroşoc. Dacă în 2019 aş fi considerat că trebuia să ne retragem din NATO, aş fi făcut acest lucru. Nu am susţinut niciodată o astfel de soluţie”.

„Am considerat permanent că Alianţa Nord-Atlantică ne este suficientă, dar am considerat şi că era necesară o clarificare strategică pe care suntem pe cale să o realizăm”, a subliniat Emmanuel Macron.