• Occidentul, a spus Putin, a vrut să lichideze Rusia.
  • Occidentul, a spus el, a fost un complice indirect la crimele comise de Ucraina.
  • ONU a votat cu 141 de voturi pentru, 7 voturi împotrivă și 32 de abțineri pentru a cere Rusiei să se retragă imediat și necondiționat din Ucraina.

Președintele Vladimir Putin a declarat duminică că Rusia nu a avut de ales decât să ia în considerare capacitățile nucleare ale NATO, deoarece alianța militară condusă de SUA urmărește înfrângerea Rusiei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța a văzut semne că China are în vedere furnizarea de arme către Rusia și a avertizat Beijingul să nu facă un astfel de pas.

Stoltenberg a declarat că o eventuală asistență chineză ar echivala cu acordarea de sprijin (direct) pentru o încălcare flagrantă a dreptului internațional și, desigur, (în calitate de) membru al Consiliului de Securitate al ONU, China nu ar trebui să sprijine în niciun fel încălcarea Cartei ONU sau a dreptului internațional”.

În condițiile de astăzi, când toate principalele țări NATO și-au declarat ca principal obiectiv principal să ne provoace o înfrângere strategică, astfel încât poporul nostru să sufere, așa cum spun ei, cum putem ignora capacitățile lor nucleare în aceste condiții?”. a declarat Putin la televiziunea de stat Rossiya 1, potrivit TASS.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Occidentul, a spus Putin, a vrut să lichideze Rusia. Ei au un singur scop: să desființeze fosta Uniune Sovietică și partea sa fundamentală – Federația Rusă”, a spus Putin, potrivit TASS. Occidentul, a spus el, a fost un complice indirect la crimele” comise de Ucraina.

ONU a votat cu 141 de voturi pentru, 7 voturi împotrivă și 32 de abțineri pentru a cere Rusiei să se retragă imediat și necondiționat din Ucraina, semn că comunitatea internațională nu a ezitat în determinarea sa de a condamna acțiunile Rusiei. La ultimul vot, desfășurat imediat după ce Rusia a anexat republicile din estul Ucrainei, Rusia a fost condamnată cu 143 la 5 și 35 de abțineri, majoritatea din Africa.