• Invazia lui Vladimir Putin în Ucraina a ucis probabil până la 50.000 de delfini în Marea Neagră, potrivit unui expert.
  • Biologul ucrainean Ivan Rusev, doctor în ecologie la Parcul Național Natural al Lagunelor Tuzly din sudul Ucrainei, a estimat în iulie că au murit aproximativ 5.000 de delfini.
  • El a explicat că flota rusă din Marea Neagră are un impact asupra abilităților de ecolocație și de navigare ale delfinilor.

Invazia lui Vladimir Putin în Ucraina a ucis probabil până la 50.000 de delfini în Marea Neagră, potrivit unui expert. Biologul ucrainean Ivan Rusev, doctor în ecologie la Parcul Național Natural al Lagunelor Tuzly din sudul Ucrainei, a estimat în iulie că au murit aproximativ 5.000 de delfini.

Într-o postare recentă pe Facebook, el a explicat că flota rusă din Marea Neagră are un impact asupra abilităților de ecolocație și de navigare ale delfinilor. Delfinii dezorientați se pot lovi de obiecte din mare, cum ar fi minele, sau pot suferi leziuni acustice”.

Săptămâna trecută, Rusev a reevaluat estimarea sa de 5.000 și a concluzionat că numărul delfinilor morți este foarte probabil mult mai mare”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Am scris de multe ori că marea degajă doar aproximativ 5% din toate animalele moarte”, a scris el pe Facebook. „Celelalte 95% se duc pur și simplu pe fundul mării și nu le putem înregistra.

Asta înseamnă că Putin ar fi putut să elimine 20% din populația totală. Eoghan Darbyshire, cercetător în domeniul mediului la The Conflict and Environment Observatory, a declarat pentru Newsweek că impactul asupra vieții marine este probabil cel mai dificil de monitorizat în timpul războiului”.

Ea a spus: Semnul cel mai vizibil al daunelor este reprezentat de eșuarea cetaceelor (delfini, balene) pe plajele din jurul Mării Negre. Din punct de vedere anecdotic, numărul acestora este mai mare decât în anii precedenți, ceea ce sugerează o legătură cu conflictul – cel mai probabil cu sonarele militare, unde există o legătură relativ bine stabilită cu schimbarea comportamentului cetaceelor.”