• Putin acuză guvernele occidentale, inclusiv pe fostul premier britanic Liz Truss, că s-au angajat într-un șantaj nuclear împotriva Rusiei.
  • Antony Blinken a descris ca fiind o altă invenție și ceva care este culmea iresponsabilității venind din partea unei puteri nucleare.
  • Comentariile sale vin după ce oficiali ruși au afirmat, fără dovezi, că Ucraina ia în considerare utilizarea unei bombe murdare.

Președintele rus, Vladimir Putin, a adresat joi, în timpul unui discurs, câteva atacuri familiare la adresa SUA și a aliaților săi, acuzând elitele occidentale că joacă un joc periculos, sângeros și murdar și încercând să le învinovățească pentru o mare parte din problemele lumii, inclusiv pentru propria sa invazie în Ucraina.

Vorbind la forumul de discuții al Clubului Valdai din Moscova, el a negat că Rusia a luat în considerare folosirea armelor nucleare împotriva Ucrainei, afirmând că Moscova nu a spus niciodată în mod intenționat ceva despre acest lucru, dar a adăugat că, atâta timp cât există arme nucleare, există întotdeauna pericolul utilizării lor.

Nu am spus niciodată în mod intenționat nimic despre posibilitatea utilizării armelor nucleare de către Rusia. Am răspuns doar cu aluzii la (amenințările nucleare venite) din partea liderilor occidentali, a declarat Putin, acuzând guvernele occidentale, inclusiv pe fostul premier britanic Liz Truss, că s-au angajat într-un șantaj nuclear împotriva Rusiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, Putin a acuzat Occidentul că forțează teza că Rusia va folosi arme nucleare pentru a influența țările neutre împotriva Moscovei. El a subliniat că doctrina militară a Rusiei permite utilizarea armelor nucleare doar în scop de apărare.

Comentariile sale vin după ce oficiali ruși au afirmat, fără dovezi, că Ucraina ia în considerare utilizarea unei bombe murdare, ceea ce secretarul de stat american Antony Blinken a descris ca fiind o altă invenție și ceva care este, de asemenea, culmea iresponsabilității venind din partea unei puteri nucleare.

Blinken a reiterat că SUA urmărește foarte atent tirul de sabie nuclear al Kremlinului, dar nu a văzut niciun motiv pentru a ne schimba poziția nucleară.

La Moscova, președintele rus a acuzat, de asemenea, guvernele occidentale, dintre care multe au oferit sprijin Kievului în fața invaziei ilegale a Moscovei, că urmăresc dominația globală și încearcă să controleze resursele naturale ale lumii.

Puterea asupra lumii este ceea ce așa-zisul Occident mizează în propriul său joc. Dar acesta este un joc periculos. Este un joc sângeros și este un joc murdar. Neagă toate suveranitățile țărilor și unicitatea lor, nu ia în considerare interesele altor țări, a declarat Putin.