• Într-un discurs important la Moscova, președintele rus a criticat liderii occidentali pentru că joacă un joc sângeros și periculos în Ucraina și a avertizat că era dominației occidentale s-a încheiat.
  • Vorbind în timpul unei dezbateri televizate în direct la Moscova, joi, Putin a acuzat, de asemenea, Occidentul că joacă un joc periculos, murdar și mortal.
  • El a spus audienței adunate că nu va suporta niciodată ceea ce restul lumii îi spune să facă.

Liz Truss a fost nebună” atunci când și-a exprimat îngrijorarea cu privire la armele nucleare, a afirmat Vladimir Putin. În timpul unui discurs important la Moscova, președintele rus a atacat-o pe fostul prim-ministru britanic. El a spus că aceasta trebuie să fi fost puțin ieșită din minți și a susținut că „nu a spus niciodată nimic proactiv despre posibila utilizare a armelor nucleare de către Rusia.

Am făcut doar aluzii ca răspuns la declarațiile făcute de liderii occidentali, a adăugat el. În timpul discursului său în fața Adunării Generale a ONU din septembrie, Truss a catalogat amenințările președintelui Putin de a folosi arme nucleare drept sabotaj. Vorbind în timpul unei dezbateri televizate în direct la Moscova, joi, Putin a acuzat, de asemenea, Occidentul că joacă un joc periculos, murdar și mortal în Ucraina – și a avertizat că era dominației occidentale s-a încheiat.

În cadrul discuției, intitulată O lume postegemonică: Justiție și securitate pentru toată lumea, președintele rus a încercat să arunce vina pentru conflictul din Ucraina doar asupra țărilor occidentale. Nu noi am fost cei care au organizat o lovitură de stat în Ucraina, care a dus la operațiunile noastre militare speciale, a spus el. Nu noi suntem cei care au făcut-o. Occidentul este cel care ne-a condus în acest punct, a mai spus el. Eu pledez pentru relații democratice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a spus audienței adunate că nu va suporta niciodată ceea ce restul lumii îi spune să facă. Folosind în mod repetat termenul de operațiune militară specială pentru a descrie războiul, el a avertizat, de asemenea, Cel care va semăna vânt, va culege furtună.

Putin și-a trimis trupele în Ucraina la 24 februarie și a afirmat adesea că sprijinul occidental pentru Ucraina face parte din eforturile mai largi ale Washingtonului și ale aliaților săi de a impune ceea ce ei numesc o ordine mondială bazată pe reguli – pe care el o respinge. Am încercat să stabilim relații cu Occidentul și NATO, să ne împrietenim cu ei, a spus el, dar Occidentul impune sancțiuni împotriva celor care nu vor să fie sub controlul lor.

În timp ce vorbea, China a anunțat că este dispusă să își aprofundeze relația cu Rusia – și a declarat că orice încercare de a bloca avansarea celor două țări nu va reuși niciodată.