• Mai mult de 28.000 de prizonieri violenți, inclusiv criminali și violatori, au fost eliberați din închisori pentru a lupta pentru armata rusă în Ucraina.
  • Schema de grațiere a prizonierilor în schimbul a șase luni de serviciu pentru războiul lui Vladimir Putin a dus până acum la eliberarea a peste cinci procente din întreaga populație masculină din închisorile din Rusia.
  • Cu toate acestea, sistemul face obiectul unor abuzuri, unii deținuți bogați” plătind mită pentru a-și cumpăra ieșirea din închisoare fără să se lupte.

Mai mult de 28.000 de prizonieri violenți, inclusiv criminali și violatori, au fost eliberați din închisori pentru a lupta pentru armata rusă în Ucraina. Schema de grațiere a prizonierilor în schimbul a șase luni de serviciu pentru războiul lui Vladimir Putin a dus până acum la eliberarea a peste cinci procente din întreaga populație masculină din închisorile din Rusia.

Cu toate acestea, sistemul face obiectul unor abuzuri, unii deținuți bogați” plătind mită pentru a-și cumpăra ieșirea din închisoare fără să se lupte. Până în prezent, acest lucru a adus unui apropiat al lui Putin, împreună cu șefi de penitenciare și criminali, aproximativ 33 de milioane de lire sterline, susține un nou raport.

Cifra uimitoare de 28.000 – dezvăluită de canalul independent Volya Telegram – este mult mai mare decât estimările anterioare și, în ciuda abuzurilor, majoritatea deținuților primesc o pregătire superficială, apoi sunt trimiși în luptă. O înregistrare video din această săptămână a arătat 400 de persoane în zeci de dube de închisoare în drum spre antrenament apoi spre război.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Omul din spatele schemei de transformare a pușcăriașilor în luptători este bucătarul” lui Putin, Yevgeny Prigozhin, în vârstă de 61 de ani, potrivit rapoartelor. El a fost văzut săptămâna aceasta într-un discurs într-o colonie penitenciară sumbră din Mordovia, oferind deținuților un acord prin care aceștia semnează pentru șase luni, după care sunt grațiați oficial de Putin și sunt liberi.

Dar Priogozhin i-a avertizat că vor fi împușcați în cadrul unor execuții sumare dacă dezertează. Deținuții care optează să lupte pentru Putin sunt trimiși în armata privată Wagner, controlată” de Prigozhin, care îndeplinește ordinele militare ale Ministerului rus al Apărării în Ucraina.

„Potrivit diferitelor surse, din aprilie până în septembrie, Serviciul Federal de Penitenciare a predat deja peste 28.000 de persoane lui Wagner”, a declarat Volya. Printre cei recrutați sunt prizonieri care nu merg la nici un război.”

Acești deținuți – inclusiv spălători de bani bogați – pur și simplu au plătit pentru recrutarea formală și au plecat acasă”. Li s-a spus să stea ascunși” timp de șase luni, deoarece, oficial, ar trebui să lupte pentru Putin în Donbas sau pe un alt front din Ucraina.

O sursă de aplicare a legii anonimă din cadrul Direcției principale de securitate economică și anticorupție a declarat pentru Volya că știe de șapte deținuți eliberați în acest mod cu plăți corupte, iar alți doi sunt așteptați în curând. O sursă din cadrul serviciului penitenciar a declarat pentru canal: Un deținut plătește șefii infractorilor, șeful coloniei penitenciare, care îi împarte cu șefii săi, și oamenii lui Prigozhin. Apoi semnează un contract de serviciu în Ucraina și este scos din colonie și imediat eliberat. Există două condiții: să stea ascuns șase luni până la acordarea grațierii și să nu meargă la Moscova sau la Sankt Petersburg.”

Această ofertă se face doar condamnaților cu adevărat bogați”, a declarat Volya. Deținuții sunt taxați între 43.000 și 290.000 de lire sterline – în funcție de capacitatea de plată – pentru escrocheria de a ieși din închisoare. În ciuda abuzurilor, majoritatea merg la luptă.

Se spune că un candidat perfect ar fi un bărbat puternic, cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, condamnat pentru infracțiuni grave, cum ar fi crimă, jaf și vătămare corporală gravă. Pușcăriașii care devin luptători pro-Putin sunt plătiți cu aproximativ 1.500 de lire sterline pe lună pe durata contractului de șase luni în prima linie.

Dacă sunt uciși, ei vor fi declarați eroi, iar rudele lor vor primi aproximativ 72.500 de lire sterline. Recrutarea prizonierilor a fost văzută ca o dovadă a disperării lui Putin în războiul său cu Ucraina, pe fondul înfrângerilor recente din regiunea Harkov.