• Kim Jong Un și-a exprimat duminică „sprijinul deplin” pentru președintelui rus Vladimir Putin.
  • Kim l-a lăudat, de asemenea, pe Putin pentru „conducerea” sa și „succesul mare în îndeplinirea cauzei drepte de protejare a demnității și securității Rusiei”, care este o aparentă referire la invazia în Ucraina.
  • Mesajul lui Kim către Putin vine în timp ce războiul din Ucraina se extinde până la a patra lună.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat duminică „sprijinul deplin” pentru președintelui rus Vladimir Putin, care se confruntă cu condamnarea internațională pentru lansarea unei invazii a Ucrainei.

Liderul coreean și-a exprimat sprijinul față de președintele rus, guvernul „prieten” de la Moscova de Ziua Națională a Rusiei. Sărbătoarea marchează independența Rusiei față de Republica Sovietică Socialistă Unită (URSS) în 1991.

Potrivit International Business Times, în mesajul lui Kim, el l-a lăudat, de asemenea, pe Putin pentru „conducerea” sa și „succesul mare în îndeplinirea cauzei drepte de protejare a justiției și a demnității și securității țării sale”, care este o aparentă referire la invazia Ucrainei de către Kremlin.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„[Poporul rus a] obținut mari succese în îndeplinirea cauzei drepte de apărare a demnității și securității țării lor, înfruntând tot felul de provocări și greutăți”, a declarat Kim, citat de agenția oficială coreeană de știri (KCNA) din Phenian. raportate de Business Standard. „Poporul coreean îi oferă sprijin și încurajare deplină.”

Ruisa are „relațiile de prietenie” cu China

Gestul lui Kim de duminică este cel mai recent semn al unei relații profunde dintre Coreea de Nord și Rusia.

În mai, Kim i-a trimis o scrisoare lui Putin în care felicită Rusia pentru cea de-a 77-a aniversare a Zilei Victoriei. Liderul nord-coreean a mai spus că trimite „solidaritate” scopului Rusiei de a elimina inamicii care reprezintă amenințări politice și militare pentru țara sa, adăugând că „relațiile de prietenie” dintre ambele țări vor continua să se dezvolte, potrivit unei copii a scrisorii obținute. de NK News.

În martie, Coreea de Nord a fost doar una dintre cele cinci țări care au votat împotriva unei rezoluții ONU care condamna invadarea Ucrainei de către Rusia și cere Kremlinului să-și retragă imediat forțele militare de la Kiev.

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a învinuit, de asemenea, Statele Unite că sunt „rădăcina” războiului din Ucraina, invocând „nerespectarea” acesteia față de cerințele de securitate ale Rusiei drept motiv al invaziei.

Mesajul lui Kim către Putin vine în timp ce războiul din Ucraina se extinde până la a patra lună.