• Vladimir Putin a cerut dezvoltarea regiunilor contestate de Japonia, Kamchatka, Primorye și Insulele Kuril, ca destinații turistice unice”.
  • Sunt rute unice, în sensul direct al cuvântului, foarte interesante, aș spune chiar incitante, și total incomparabile”, a spus el.
  • Insulele Kuril au reprezentat un motiv de dispută între Moscova și Tokyo încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin este dispus să redeschidă vechile răni atât timp cât crede că astfel de confruntări sunt în interesul său. De aceea, președintele rus a cerut marți, în cadrul unei reuniuni cu guvernul rus dedicată promovării turismului intern, dezvoltarea regiunilor contestate de Japonia, Kamchatka, Primorye și Insulele Kuril, ca destinații turistice unice”.  

Sunt rute unice, în sensul direct al cuvântului, foarte interesante, aș spune chiar incitante, și total incomparabile”, a spus el, referindu-se la aceste regiuni din Extremul Orient rusesc. Putin a subliniat că în mod firesc trebuie să acordăm atenția necesară dezvoltării acestei destinații turistice”. În timpul reuniunii, ministrul rus al Resurselor Naturale și Ecologiei, Alexandr Kozlov, a declarat că în regiunile Kamchatka și Primorye, alături de Insulele Kuril, există zece rezervații naturale care atrag un număr mare de turiști. Printre acestea, el a menționat două parcuri naționale, Leopard Land” și Beringuia”, și opt zone închise.

Insulele Kuril au reprezentat un motiv de dispută între Moscova și Tokyo încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1939-1945), când au fost încorporate în fosta Uniune Sovietică (URSS) în temeiul Tratatului de la San Francisco. În 1956, URSS și Japonia au semnat o declarație de reluare a relațiilor diplomatice și de stabilire a regulilor pentru o eventuală semnare a unui tratat de pace, care includea returnarea a două din cele patru insule Kuril către Japonia.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ambele țări au renunțat la acest acord din motive diferite, dar Tokyo continuă să revendice cele patru insule, o dispută care rămâne unul dintre principalele puncte de fricțiune între cele două țări și principalul motiv pentru care acestea nu au semnat încă un acord de pace după războiul mondial.