• Reformele prevăd crearea a încă două districte militare.
  • Corpul de armată va fi amplasat în apropierea graniței cu Finlanda.
  • Forțele vor fi sporite în teritoriile pe care Moscova a pretins că le va anexa.

Noile reforme militare ale Rusiei răspund unei posibile extinderi a NATO și utilizării Kievului de către Occidentul colectiv” pentru a duce un război hibrid împotriva Rusiei, a declarat generalul nou numit la conducerea operațiunilor militare ruse în Ucraina. Valeri Gerasimov, în primele sale comentarii publice de la numirea sa în funcție la 11 ianuarie, a recunoscut, de asemenea, că există probleme cu mobilizarea trupelor, după ce criticile publice l-au forțat pe președintele Vladimir Putin să reprimească armata.

Reformele militare, anunțate la jumătatea lunii ianuarie, au fost aprobate de Putin și pot fi ajustate pentru a răspunde la amenințările la adresa securității Rusiei, a declarat Gerasimov pentru site-ul de știri Argumenty i Fakty, în comentarii publicate luni târziu. Astăzi, astfel de amenințări includ aspirațiile Alianței Nord-Atlantice de a se extinde până în Finlanda și Suedia, precum și utilizarea Ucrainei ca instrument pentru a purta un război hibrid împotriva țării noastre”, a declarat Gerasimov, care este și șeful Statului Major al armatei ruse.

Finlanda și Suedia au solicitat anul trecut să se alăture Organizației Tratatului Atlanticului de Nord după ce Rusia a invadat Ucraina. Conform noului plan militar al Moscovei, un corp de armată va fi adăugat în Karelia, în nordul Rusiei, care se învecinează cu Finlanda. Reformele prevăd, de asemenea, ca alte două districte militare, Moscova și Leningrad, care existau înainte de a fi fuzionate în 2010, să facă parte din Districtul Militar de Vest.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În Ucraina, Rusia va adăuga trei divizii de pușcași motorizați ca parte a unor formațiuni de arme combinate în regiunile Herson și Zaporojie, părți ale cărora Moscova susține că le-a anexat în septembrie.
Scopul principal al acestei activități este de a asigura protecția garantată a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre”, a declarat Gerasimov. Gerasimov a adăugat că Rusia modernă nu a mai văzut niciodată o asemenea intensitate a ostilităților militare”, obligând-o să desfășoare operațiuni ofensive pentru a stabiliza situația.

Țara noastră și forțele sale armate acționează astăzi împotriva întregului Occident colectiv”, a spus Gerasimov. În cele 11 luni de la invadarea Ucrainei, Rusia și-a schimbat retorica privind războiul, trecând de la o operațiune de denazificare” și demilitarizare” a vecinului său la prezentarea tot mai frecventă a acestuia ca o apărare împotriva unui Occident agresiv.

Kievul și aliații săi occidentali consideră că a fost un act de agresiune neprovocat, iar Occidentul a trimis Ucrainei armament din ce în ce mai greu pentru a o ajuta să reziste forțelor rusești. Gerasimov și conducerea Ministerului Apărării s-au confruntat cu critici dure pentru multiplele eșecuri pe câmpul de luptă și pentru faptul că Moscova nu a reușit să obțină victoria într-o campanie pe care Kremlinul se aștepta să dureze puțin timp.