• Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat astăzi că țara sa este deschisă dialogului privind stabilitatea strategică și neproliferarea nucleară, relatează Reuters.
  • În pofida războiului din Ucraina, atât Rusia, cât și Statele Unite au subliniat importanța menținerii comunicării în ceea ce privește problema armelor nucleare.
  • Cele două țări sunt cele mai mari puteri nucleare din lume, cu un total combinat de aproximativ 11.000 de focoase nucleare.

Președintele rus Vladimir Putin, a declarat astăzi că țara sa este deschisă dialogului privind stabilitatea strategică și neproliferarea nucleară, relatează Reuters.

În pofida războiului din Ucraina, atât Rusia, cât și Statele Unite au subliniat importanța menținerii comunicării în ceea ce privește problema armelor nucleare.

Rusia este deschisă dialogului privind asigurarea stabilității strategice, menținerea regimurilor de neproliferare și îmbunătățirea situației în ceea ce privește controlul armelor”, a declarat președintele rus la un forum juridic din Sankt Petersburg.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El a spus că eforturile în cauză vor necesita o muncă comună diligentă” și vor avea ca scop prevenirea unei repetări a ceea ce se întâmplă astăzi în Donbass”.

Vladimir Putin spune că ceea ce a întreprins Rusia în Ucraina este de a proteja etnicii ruși și populația vorbitoare de limbă rusă din estul regiunii Donbas de persecuțiile autorităților ucrainene, notează Reuters.

Astăzi a reiterat această poziție și a acuzat Ucraina de comiterea de crime împotriva umanității”.

În opinia Kievului și a Occidentului, invazia rusă este un act de agresiune nejustificat, care are ca scop acapararea teritoriului ucrainean și înlăturarea președintelui Volodimir Zelenski.